Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

by MANIFESTO

Την μπάλα έχουν χάσει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα αυτό δεν είναι καινούργιο. Εκείνο που δείχνει πως η κατάσταση πια κινδυνεύει να εκτραπεί οριστικά είναι η απαίτησή τους να στηθεί παρακράτος!

Αφορμή ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής. Τι λέει η Κουμουνδούρου με τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα του εκπροσώπου Νάσου Ηλιόπουλου; Ότι έπρεπε να οδηγήσουν σε κάποια μυστική προφανώς κρυψώνα τον Λαγό (τονίζεται ότι απολαμβάνει ασυλίας ως ευρωβουλευτής) και ότι έπρεπε να έχουν μηχανισμό παρακολούθησης του Παππά!

Αυτά τα ωραία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί εύλογες απορίες: Αυτά έκανε στα 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση; Φήμες για παρακρατική δράση υπάρχουν, απλά ελπίζαμε πως θα παρέμεναν φήμες.

Ο δε Ηλιόπουλος, μολονότι πέρασε από την κυβέρνηση, μυρωδιά δεν πήρε για το τρόπο που λειτουργείο το σύστημα. Εγκαλεί τον Χρυσοχοΐδη ότι έχασε τους δύο καταδικασθέντες. Και τολμά το άλμα στο παράλογο: «Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Χρυσοχοΐδη: Ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί;».

Ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί πως ο Χρυσοχοΐδης παρεμβαίνει στην αστυνομία. Του διαφεύγει πως η αστυνομία έχει φυσική ηγεσία, την οποία με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως κατευθυνόμενη! Τέτοιος σεβασμός…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα