Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πλήρη μυστικότητα, το Μουσείο του Λούβρου προχώρησε στη μεταφορά ορισμένων από τα πιο πολύτιμα κοσμήματά του στην Τράπεζα της Γαλλίας, λίγες μόλις ημέρες μετά τη ληστεία των 102 εκατομμυρίων δολαρίων που αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες ασφαλείας στο πιο επισκέψιμο μουσείο του κόσμου.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο RTL, το οποίο επικαλείται το Reuters, η μεταφορά των αντικειμένων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/10) από την Αίθουσα Απόλλωνα, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος, υπό αστυνομική συνοδεία και μακριά από τα βλέμματα του κοινού.

Η Τράπεζα της Γαλλίας, γνωστή για το τεράστιο θησαυροφυλάκιό της που εκτείνεται 27 μέτρα κάτω από τη γη, βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το Λούβρο, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, γεγονός που διευκόλυνε τη διακριτική μεταφορά των ανεκτίμητων αντικειμένων.

Το Λούβρο και η Τράπεζα της Γαλλίας δεν προχώρησαν σε σχόλια όταν ζητήθηκε επίσημη τοποθέτηση από το Reuters.

Η ληστεία, που σημειώθηκε στις 19 Οκτωβρίου, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή οκτώ πολύτιμων αντικειμένων συνολικής αξίας περίπου 102 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στο μουσείο χρησιμοποιώντας γερανό για να σπάσουν παράθυρο στον επάνω όροφο κατά τις ώρες λειτουργίας, αφήνοντας τις αρχές αντιμέτωπες με σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια του πιο διάσημου μουσείου στον κόσμο.