Ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε το… λάθος να εκφράσει την άποψή του για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές και αυτή να μην είναι υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διαδικτυακός στρατός της Κουμουνδούρου ανέλαβε έργο. Όχι όμως μόνον αυτός. Παράδειγμα η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον «Νιόνιο» για «ωδές στο κατεστημένο».

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν άμεσα δράση αφού ο Σαββόπουλος τόλμησε να ταχθεί υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ανάγκης να υπάρξει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση. Μέχρι και ότι η «Συννεφούλα» είναι κλεμμένο έργο έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν κάποιοι επώνυμοι στο Διαδίκτυο.

Ύβρεις, προσωπικές αναφορές και φυσικά στοχοποίηση σε μια προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα ενός καλλιτέχνη που, αν μη τι άλλο, έχει δείξει σε όλη την πορεία του ότι ένα πράγμα δεν φοβάται: να πει τη γνώμη του. Και ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι ήταν από τους λίγους, ελάχιστους που τα έβαλαν ανοιχτά με τον αυριανισμό την περίοδο που η «Αυριανή»  μεσουρανούσε μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τον τότε πρόεδρό του.

Τώρα βρίσκεται απέναντι στον νεοαυριανισμό, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τη λάσπη και τις αήθεις επιθέσεις των social media.

Η ανάρτηση Μπίστη

Δεν του επιτέθηκαν μόνο τα τρολ και κάποιοι επώνυμοι χρήστες του Διαδικτύου. Η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη, ο οποίος ενοχλείται κάθε φορά που κάποιος τα βάζει ή δεν στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηριστική. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον Διονύση Σαββόπουλο πως «την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη την έχεις αντικαταστήσει με ωδές στο κατεστημένο».

«Αχ, βρε Νιόνιο, τι κρίμα» αναφέρει και προσθέτει επίσης προκλητικά πως «ξέραμε ότι εδώ και χρόνια το Φορτηγό σου έχει κλατάρει, ότι η πλατεία σου είναι άδεια από πάθος και από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές, ότι την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη την έχεις αντικαταστήσει με ωδές στο κατεστημένο. Αυτό το κατεστημένο που κάποτε του έβγαζες τη γλώσσα».

«Δεν χρειαζόταν η στήριξη στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ για να καταλάβουμε ότι έχεις ένα πρόβλημα με τα νιάτα σου» συνεχίζει ο Νίκος Μπίστης για να καταλήξει σημειώνοντας πως «το διέπραξες όμως και μας δυσκολεύεις -αλλά εμείς θα το κάνουμε- να τιμήσουμε τα πρώτα σου που ήταν και δικά μας πρώτα. Με τη διαφορά ότι έτσι θα είναι τα δικά μας στερνά. Γιατί εμείς θα είμαστε εκεί να σου θυμίζουμε τις ημέρες τις παλιές. Και να παλεύουμε για τις καινούργιες που θα έρθουν».

Φυσικά ο Νίκος Μπίστης, διάφοροι… επώνυμοι και ο διαδικτυακός στρατός της Κουμουνδούρου επευφημούν τους καλλιτέχνες που κραυγάζουν υπέρ του Τσίπρα. Και δεν επικρίνουν για παράδειγμα το «θα σας φάμε» της Τάνιας Τσανακλίδου, τις δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ και τις συναυλίες-συνδρομή στα fake news της Κουμουνδούρου…