Το Κράτος είναι εκεί, θα είναι και μετά!

115
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis του Το Κράτος είναι εκεί, θα είναι και μετά!

Η νύχτα θα είναι μακριά στην Εύβοια και οι σκέψεις μας θα είναι συνεχώς στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και όλους όσοι δίνουν τη μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Πολλές φορές, τις περισσότερες αν θέλετε, αυτές οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους αφού κάθε φορά που τελειώνει η μάχη αυτών των ανθρώπων με τις φλόγες, τα καλά λόγια γίνονται ένα με τις στάχτες.

Μόνο που αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και ο συντονισμός είναι υποδειγματικός. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, είναι στο πόδι νυχθημερόν- αφού δεν καίγεται μόνο η Εύβοια-, ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε μετά από μέρες για να πετάξει με ελικόπτερο πάνω απ’ τα καμένα, αλλά χωρίς κάμερες ενημερώθηκε στο Συντονιστικό, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών έφυγε από το Υπουργείο του και μετέβη επί τόπου ώστε να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.
Και βέβαια εκεί από το πρωί ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ένας αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων. Το κράτος αυτή τη φορά ήταν σε ετοιμότητα κι αυτό οφείλεται ακριβώς στη κυβέρνηση που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Και φαίνεται απ’ τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα αφήσει τις λέξεις, που συνοδεύουν κάθε φορά τους ήρωες πυροσβέστες και τους πιλότους που επιχειρούν, να πέσουν στις στάχτες όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα.
Αυτή τη φορά κοντά τους είναι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός που έχει πλήρη εικόνα για τις αντίξοες συνθήκες που αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία μάλιστα δεν έχουν ούτε τα μέσα που χρειάζονται αλλά ούτε και τους μισθούς που θα έπρεπε να λαμβάνουν. Αυτά τα γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει αναλόγως. Προφανώς τώρα είναι η ώρα της μάχης, αλλά όλοι οφείλουμε να μη ξεχάσουμε-κυρίως η Πολιτεία- την επόμενη ημέρα. Γιατί οι φωτιές θα αυξάνονται, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, και η χώρα χρειάζεται θωράκιση.
Το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να ενισχυθεί με προσλήψεις και με νέα αεροπλάνα και οχήματα. Όπως και απαιτείται η αύξηση στους μισθούς αυτών των ανθρώπων που επιτελούν μια αποστολή κατ’ εξοχή κοινωνική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γνώση και άποψη την οποία έχει εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα λόγια του προς όλους τους πυροσβέστες αμέσως μετά από την ενημέρωση στο Συντονιστικό, υποδηλώνουν και τη βούλησή του να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει το Πυροσβεστικό Σώμα.
MF

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr