Η κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – αναβάθμισης του οδικού άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που θα κορυφωθεί την 9η Μαίου κατά την κοινή τους εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή στην ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ όπου θα μιλήσουν και οι τρείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά συνέφαγαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε εστιατόριο του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας όπου είχαν τετ α τετ συζήτηση και μετά παραβρέθηκαν στην υπογραφή της σύμβασης όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο του προκατόχου του στην προώθηση του έργου αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε η κυβέρνησή του κάνοντας λόγο για την κοινή στάση που είχαν επιδείξει  ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγή.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να είναι νικητής των εκλογών η ΝΔ και να προχωρήσει στη σύσταση μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης προσθέτοντας πως το κυβερνών κόμμα είναι η παράταξη των μεγάλων έργων.

Στις 9 Μαίου Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής θα είναι ομιλητές στην εκδήλωση για την ένταξη στην τότε ΕΟΚ στέλνοντας ένα κοινό και ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης ενώ ο Κώστας Καραμανλής , ο οποίος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναμένεται να παραστεί σε μία από τις δύο περιοδείες που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, θα έιναι ενεργός στον προεκλογικό αγώνα και θα στηρίξει την προσπάθεια της Ν.Δ. στο δρόμο για την εκλογική νίκη.