Το Euro 2024 έρχεται στη δημόσια τηλεόραση μαζί με όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες). 

Η ΕΡΤ, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη «χρυσή» ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου, θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση με τα γήπεδα της Γερμανίας και τις 51 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. 

Στο σχολιασμό των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων θα βρίσκονται τέσσερις θρύλοι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, οι Ντέμης Νικολαΐδης, Aγγελος Χαριστέας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Τάκης Φύσσας. 

Τους αγώνες από τις 10 πόλεις της Γερμανίας θα μεταδώσουν και θα σχολιάσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιώργος Χαϊκάλης, Βασίλης Μπακόπουλος, Ιωσήφ Νικολάου, Γιώργος Τραπεζανίδης, Τάσος Κολλίντζας και Πάνος Μπλέτσος. 

H ΕΡΤ μάς μεταφέρει στο κλίμα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης με ειδικές θεματικές εκπομπές, με παρουσιαστή τον Πάνο Βόγλη. Πρεμιέρα την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 23:00, με μια εκπομπή-οδηγό στην ιστορία του θεσμού, με στιγμιότυπα από το παρελθόν και από το θρίαμβο της Εθνικής το καλοκαίρι του 2004. Οι εκπομπές θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 10 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 24:00. 

Εμπιστευτικά… 

- Χωρίς αλλαγές στην ηγεσία του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Η προσωρινή θητεία της Κατερίνας Κασκανιώτη θα παραταθεί μέχρι την τέλεση του διαγωνισμού, ενώ θα ανανεωθεί και η θητεία του προέδρου της, Κωνσταντίνου Ζούλα.

- Δεν αποκλείεται να επέλθουν αλλαγές στο Δ.Σ. της εταιρείας με την προσθήκη και νέων προσώπων.

- Με ένα ακόμη κανάλι εμπλουτίζεται η ΕΟΝ, η πλατφόρμα της Nova: τo ΚΡΗΤΗ TV (θέση 726 και με δυνατότητα 7 days catch-up). 

- Απόψε τα μεσάνυχτα στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου και οι καλεσμένοι του βάζουν στο επίκεντρο της εκπομπής «Πρόσωπο με πρόσωπο» τις ευρωεκλογές: μαζί του οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παπανδρέου και Λευτέρης Νικολάου. 

- Παρά τη γερή πρόταση του Alpha, o Γιώργος Λιάγκας θα συνεχίσει, πλην απροόπτου, στον ΑΝΤ1. 

- Ο Alpha «τελειώνει» το live πρόγραμμα στην απογευματινή ζώνη και αντί της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου (που «κόπηκε»)…. επιστρατεύει τα «σιγουράκια» του: επαναλήψεις τηλεοπτικών σειρών, με την αρχή να γίνεται με επεισόδια των σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου». 

- Μακριά από συμφωνία για την επόμενη σεζόν φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον ο Νίκος Μουτσινάς και ο Alpha. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει σοβαρή απόκλιση αυτή τη στιγμή και δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να δώσουν τα χέρια.