Σύσκεψη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), οι μεταρρυθμίσεις στο οποίο αποτελούν κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φορολογούνται αυτοτελώς με 22% οι εφημερίες στο ΕΣΥ, ενώ έχει ανακοινώσει εισοδηματικά κίνητρα για ακριτικές περιοχές που θα συμπληρωθούν και από θεσμικά.

«Ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ, η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο. Σημειώνω, επίσης, ότι υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση που δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απάντηση στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αφήνοντας στους άλλους τυφλές διαμαρτυρίες και τις εύκολες εντυπώσεις» είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.