Τις 10 αλλαγές, που θα δούμε φέτος στο σχολείο, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους μαθητές με βίντεο - μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό στο στο Tik Tok.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει «10 αλλαγές που θα δεις φέτος στο σχολείο, πριν το GT6.

1. Φέτος η σχολική χρονιά, ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές εντάσσονται στην παράλληλη στήριξη, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δοθεί μέχρι σήμερα. 

2. Από φέτος δημιουργούμε τις αυτόνομες τάξεις σε ακριτικές περιοχές. Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Πολύ μικρά νησιά, όπως η Γαύδος και οι Αρκιοί αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα. Σε συνδυασμό με σύγχρονη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα. 

3. Η τάξη αλλάζει και το μάθημα πλέον γίνεται με τους σχεδόν 40.000 ψηφιακούς διαδραστικούς πίνακες. Θα έχουν εγκατασταθεί εώς το τέλος του 2024, σε όλες τις τάξεις από την Ε' δημοτικού έως την Γ' Λυκείου. Ήδη 8 στα 10 σχολεία διαθέτουν τέτοιους διαδραστικούς πίνακες.

4. Για τους γονείς μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, eParents μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς - απουσίες - σόρι παιδιά. 

5. Από φέτος υπάρχει νέος κανονισμός λειτουργίας στα σχολεία, με αυστηρότερους κανόνες. Για παράδειγμα έαν ένας μαθητής προκαλέσει ζημιά στο σχολείο, οι γονείς και οι κηδεμόνες καλούνται να αποκαταστήσουν αυτή τη ζημιά από την τσέπη τους. 

6. Στα σχολεία θέλουμε ενεργούς πολίτες. Έτσι από φέτος ξεκινάμε τις δράσεις ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία, την προστασία του περιβάλλοντος, τον αθλητισμό, αλλά και την ψυχική υγεία.

7. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το ψηφιακό φροντηστήριο για 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου. Όσοι δώσετε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων. Περιμένουμς να μας πείτε τη φνώμη σας. 

8. Από φέτος όλες και όλοι οι μαθητές της Α'Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, καθώς για πρώτη φορά ξεκινάει η ατομική συμβουλευτική για επαγγελματικό προσανατολισμό.

9. Δίνουμε έμφαση στη πληροφορική, επικαιροποιώντας το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο. Και κάτι ακόμα, στο τέλος της Γ' Γυμνασίου θα αρχίσουμε να δίνουμε πιστοποιητικό πληροφορικής. 

10. Και ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι μαζί. Κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό στην τσάντα.

Δείτε το βίντεο

@kyriakosmitsotakis_

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis