Οι αγρότες  της κατεστραμμένης Θεσσαλίας το τελευταίο που περιμένουν από το κράτος είναι να τους... ραντίζει με χημικά και να τους... υποδέχονται στην εθνική οδό διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αγρότες που είδαν μέσα σε λίγες ώρες να χάνουν το βιος τους και τους κόπους μιας ζωής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Οι αγρότες που δεν θα καλλιεργήσουν φέτος τα χωράφια τους δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τους... επαγγελματίες διαδηλωτές της Αθήνας.

Δεν βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλίας, που έχει σαπίσει από τα νερά της κακοκαιρίας «Daniel», επειδή δεν είχαν κάτι... καλύτερο να κάνουν. Βγήκαν για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά τους: η κραυγή αγωνίας που ακούγεται στον θεσσαλικό κάμπο δεν επιτρέπει εφησυχασμό στα υπουργικά γραφεία. Λύσεις, τώρα, ζητάνε... Δεν θέλουν να φύγουν, δεν θέλουν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Να δουλέψουν θέλουν για να στηθούν ξανά στα πόδια τους θέλουν. Δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ο,τι δικαιούνται ζητούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι των Αθηνών;

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν το καταλαβαίνουν κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, με κάθε τρόπο, τα λόγια-δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν από περίπου έναν μήνα από τη Θεσσαλία: «Η Περιφέρεια που τόσο τραυματίστηκε από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή της κακοκαιρίας “Daniel” μπορεί και έχει το δικαίωμα να ατενίζει τελικά το μέλλον με αισιοδοξία, μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να ανασυγκροτηθεί και να χτίσει αυτά τα οποία καταστράφηκαν καλύτερα και πιο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών».