Με την υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια έκλεισε το ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλονίκη του πασοκικού υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη. Ο νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Σπύρος Βούγιας αρχικά είχε αποφασίσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ωστόσο τελικά αποφάσισε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μετά και από παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη. Πολλοί είπαν ότι ο Βούγιας ήθελε να είναι αντίβαρο στην υποψηφιότητα Μπουτάρη, που πήγε με τον υποψήφιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Μύλος.

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μία μακροσκελή ανάρτηση στο facebook του πρώην στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, που είπε τα πράγματα με το όνομά τους και άφησε αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Τζάμπα, μάταια ο κόπος & οι αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καμία και κανένα υποψήφιο μέλος μας, όταν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές, θα καταφέρει κάτι», αναφέρει στην αρχή της ανάρτησής του.

Επίσης, συμπλήρωνε: «Εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον, όπως γνωρίζω και το ζω 4 δεκαετίες, αυτό το πράγμα, που τόσα χρόνια αποκαλούμε κόμμα (κομμουνιστικό, αριστερό, ριζοσπαστικό, κόμμα των μελών κ.τ.λ.) δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μηχανισμός τάσεων και φραξιών (πρώην) κομμουνιστών του ΚΚΕ και ΚΚΕ ες που κατάφεραν και "έφαγαν" τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο; Τόση αφέλεια!».

Λίγο πριν από το Συνέδριο υπήρχε ένα άγχος αν θα βρει τις υπογραφές ο Στέφανος Κασσελάκης. Είχε παρέμβει νωρίτερα η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου που διεμήνυσε: «Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει τις 30 υπογραφές, θα παρέμβω εγώ για να τις βρει, ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες».

Πάντως, δεν ακολουθήθηκαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Οι υποψηφιότητες των Αχτσιόγλου, Παππά, Τσακαλώτου και Τζουμάκα είχαν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή διά βοής. Χρειάστηκαν λοιπόν οι υπογραφές για τον Κασσελάκη. Βρέθηκαν πάντως, με μια από αυτές, που σχολιάστηκε πιο πολύ, να είναι του Γιώργου Τσίπρα, του ξαδέλφου του ηγέτη – που έκανε μπάνια στην Αίγινα και τους αγνόησε.