Πολλοί απόρησαν πώς ξαφνικά ο Αλέξης, ο… άχαστος, πρώην πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –σύμφωνα με το καταστατικό εξακολουθεί να είναι πρόεδρος έως την εκλογή νέου αρχηγού– φεύγει οικογενειακώς για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι εκδοχές είναι πολλές. Η βασικότερη βεβαίως είναι ότι θέλει να ξεκουραστεί και να πάει με τα παιδιά του στην Ντίσνεϊλαντ. Η άλλη εκδοχή, την οποία μάλιστα την λένε συνεργάτες του που έχουν παραιτηθεί, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να γράψει ένα βιβλίο και ότι το ταξίδι ξεκούρασης στις ΗΠΑ θα ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και τα γεγονότα που έζησε, τα οποία περιέχονται στο αρχείο του. Θα έχει ενδιαφέρον το βιβλίο αυτό, εάν όντως το γράψει. Αλλωστε είναι κάτι που συνηθίζεται από πρώην πρωθυπουργούς να γράφουν βιβλία (όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς) ή να δημιουργούν ιδρύματα (Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης). 

Υπάρχουν και κάποιοι πιο ψαγμένοι που λένε ότι βρίσκεται σε επαφή με ορισμένους από τους συνεργάτες του Ομπάμα. Επίσης με κάποια πρόσωπα της καμπάνιας του αριστερού Μπέρνι Σάντερς. Ο τελευταίος μόνο αριστερές περγαμηνές μπορεί να του δώσει και αυτό είναι μάλλον κάτι που δεν το θέλει πια ο… ηγέτης. Σκέπτεται να αλλάξει ρότα και να έρθει πιο δεξιά από τα… αριστερά.