μονόδρομος (ο) 1. εκλογική διαδικασία η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής «αν δεν είσαι μαρξιστής ή ψεκασμένος οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μονόδρομος»

Ερώτηση με μία απάντηση

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο σκέφτομαι ότι η ερώτηση «τι θα ψηφίσεις;», αν απευθύνεται σε έναν φιλοευρωπαϊστή πολίτη, που θέλει ασφάλεια, ανάπτυξη και εμπέδωση του «ανήκομεν εις την Δύσιν», δεν έχει πια κανένα απολύτως νόημα. Δυστυχώς ένας τέτοιος πολίτης δεν έχει και πολλές επιλογές καθώς, 9 χρόνια μετά τον καταστροφικό πειραματισμό με αριστερή κυβέρνηση και 5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, η ψήφος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει μονόδρομος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο για τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά το να υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος ο οποίος να πείθει ως κυβερνήτης δεν είναι υγιές για καμία χώρα. Η απειλή της αλλαγής κρατά τα κυβερνητικά στελέχη σε εγρήγορση και εξασφαλίζει στους πολίτες μια διέξοδο που, εκτός από πολιτικά, έχει και ψυχολογικά οφέλη. Οπότε το πρώτο ζητούμενο την επομένη των εκλογών είναι να βρεθεί μια σοβαρή αντιπολίτευση. Αλλά από πού; Προφανώς δεν μπορεί να προκύψει ούτε από την ψεκασμένη λαϊκή δεξιά ούτε από το αυριανιστοτραμπικό συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι μια λύση, αλλά χάρη στον σύντροφο Ανδρουλάκη έχει περιοριστεί στον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ light. Οπότε… πρόβλημα.

Αδιάφορο

«Μεταξύ μας δεν είναι και κάτι που με απασχολεί», είπε ο Αρης ο Σπηλιωτόπουλος αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του παπατζή από το Μαϊάμι και πολύ σωστά. Τι τον νοιάζει έναν απλό εργαζόμενο το πώς βγάζει λεφτά το αφεντικό του. Αυτός τον μισθό του θέλει να εισπράττει.

Στο τέλος κάτι θα καταφέρει

Δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια του δημάρχου Εξαρχείων να βοηθήσει τον προεκλογικό αγώνα των παρατάξεων χάρη στις οποίες εξελέγη σκάβοντας την πλατεία Συντάγματος, ακριβώς μπροστά από το σημείο που βρίσκεται το περίπτερο της ΝΔ, αλλά αν δεν πιάσει μπορεί πάντα να ρίξει μερικές μολότοφ. Αν δεν ξέρει πώς, όλο και κάποιο μέλος κάποιας «συνέλευσης κατοίκων» θα ξέρει.

Πασίγνωστο

Το ότι ο υπουργός Σκέρτσος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ακριβότερη τιμή ενός απορρυπαντικού στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία (μιλάμε για το ίδιο προϊόν) να έχει να κάνει με την ποιοτικότερη σύσταση του προϊόντος στην ελληνική αγορά, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Είναι γνωστό ότι οι πολυεθνικές διοχετεύουν τα πιο ποιοτικά τους προϊόντα στις πιο πλούσιες χώρες.