Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή την άποψη του «ψυχιάτρου» Νίκου Ξυδάκη, αν όταν λέει αυτό περί «συνδρόμου Στοκχόλμης» έχει κατά νου τα αποτελέσματα στη Ροδόπη και στις φυλακές όπου θριάμβευσε το κόμμα του. Επίσης, οι πολίτες που ψήφισαν τον καταδικασμένο Νίκο Παππά είχαν το «σύνδρομο Στοκχόλμης», σύντροφε Ξυδάκη;

Ουδεμία έκπληξη...

Ο σμπίρος μου λέει ότι οι δημοσκόποι βρίσκουν τη Νέα Δημοκρατία ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τον ΣΥΡΙΖΑ πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, που θα έλεγε και η λαϊκή αοιδός Αντζυ Σαμίου, και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν στα ίδια. Συμπέρασμα: Οι πολίτες ούτε παράκρουση έχουν πάθει, όπως λένε κάποιοι συριζαίοι, ούτε κοψοχέρηδες είναι. Τα υπόλοιπα την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Οι δελφίνοι και ο Γαβριήλ

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή. Ο Τσίπρας μπορεί δημοσίως να λέει ότι θα δώσει τη μάχη για να ανατρέψει (!) τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, καθώς και ότι ο στόχος είναι η νίκη (!), αλλά η καρδούλα του το ξέρει.

Οταν μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από καλή πηγή, έχει ήδη στα χέρια του τις πρώτες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%. Οταν είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη συριζαϊκή Ιερουσαλήμ ότι έχει ξεκινήσει ο χορός των δελφίνων. (Απλώς περιμένουν να χάσει και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και μετά όλοι μαζί να του κουνήσουν το μαντίλι.)

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς αλλαγής ηγεσίας ύστερα από 15 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι ο Αλέξης Τσίπρας. Και κάτι τελευταίο: Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στο παιχνίδι της διαδοχής Τσίπρα θα μπει κάποια στιγμή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ θεωρούν ότι ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος της δημοσιογράφου Ράνιας Τζίμα που εργάζεται στο Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη μπορεί να αναδιοργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον βάλει στις ράγες μιας «σύγχρονης Αριστεράς» χωρίς τα βαρίδια που οδήγησαν το κόμμα στον Καιάδα.