«Σκελετούς» στα οικονοµικά ντουλάπια της Κουµουνδούρου κατά την περίοδο της θητείας του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν οι νέοι διαχειριστές της Κουµουνδούρου.  Αυτό που ελπίζουν είναι ότι µε τον τρόπο αυτό θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στα µάτια της βάσης του κόµµατος και συνάµα θα πάρουν την εκδίκησή τους για τους συκοφαντικούς υπαινιγµούς που είχε αφήσει εναντίον του Αλ. Τσίπρα περί διακίνησης «µαύρου» χρήματος. 

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως της ομάδας των 87, ζητούν εδώ και καιρό από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χ. Μαυροκεφαλίδη, ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος και κυρίως για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις Κασσελάκη. Είναι κοινό μυστικό στην Κουμουνδούρου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαρρεόυν οι αντίπαλοι του έκπτωτου πρόεδρου, ότι οι σύμβουλοι του Στέφανου Κασσελάκη πληρωνόταν αδρά από το κόμμα, με ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 3.000€ το μήνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας και πολλοί εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ μιλούσε για εξυγίανση, έκλεισε το καθημερινό φύλλο της Αυγής, ετοίμαζε νέες απολύσεις και δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχέδιο. Αντίθετα φρόντισε να κάνει διαρροές κατά του Αλέξη Τσίπρα για μαύρα ταμεία και κακοδιαχείριση. 

Επιπλέον στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν με νόημα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθούσε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ οικογενειακή επιχείρηση. Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά ο αδερφός Κασσελάκη έκανε παρεμβάσεις στα social media σαν να ήταν γνώστης των οικονομικών του κόμματος, καθώς ο πρόεδρος έδινε πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία του κόμματος σε μέλη της οικογένειας του. Για αυτούς τους λόγους η πίεση της ομάδας των 87 αλλά και του Παύλου Πολάκη προς τον οικονομικό διαχειριστή για αποκαλύψεις γίνεται ολοένα και πιο έντονη. 

Η αντίδραση Κασσελάκη 


Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην προσπάθειά του να «µπλοκάρει» οποιαδήποτε µαρτυρία σε βάρος του από τον Χ. Μαυροκεφαλίδη, προέβη σε επιθετικές ενέργειες εναντίον του µέσα από την άρση του πληρεξουσίου που του είχε υπογράψει. Παράλληλα η ομάδα του έκπτωτου προέδρου συνεχίζει τις διαρροές περί κακοδιαχείρισης επί εποχής Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι οι απλήρωτοι προμηθευτές μπλόκαραν τους λογαριασμούς της Κουμουνδούρου για οφειλές της προ - Κασσελάκη εποχής. Τέλος δεν λείπουν και οι απειλές, ότι αν αποκαλυφθούν στοιχεία της διαχείρισης Κασσελάκη, τότε θα γίνουν αποκαλύψεις και για την εποχή του Αλέξη Τσίπρα. 

Σε κάθε περίπτωση οι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος και ιδίως η πλευρά των 87, η οποία ίσως εκπροσωπηθεί από τον Σωκράτη Φάμελλο, δεν πρόκειται να αφήσουν την υπόθεση και θα πιέσουν για αποκαλύψεις σχετικά με τα μελανά σημεία της διαχείρισης Κασσελάκη. Άλλωστε μεταξύ αυτών που βγάζουν δυσαρέσκεια για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι και ο προσωρινός πρόεδρος, Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι πλέον διαχειριστής της Κουμουνδούρου και θα ασκήσει πιέσεις προς την ίδια κατεύθυνση.