Σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του Europa Conference League βρίσκονται και οι βουλευτές που είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ορισμένοι εξ αυτών, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος (που περιγράφει στο «Μανιφέστο» την εμπειρία του στο γήπεδο), εξασφάλισαν ένα «μαγικό χαρτάκι» και βρέθηκαν προχθές το βράδυ στην ΑΕΚ Arena, ενώ άλλοι προτίμησαν να δουν το παιχνίδι ιδιωτικά. Ολοι, όμως, αναγνώρισαν την τεράστια επιτυχία της ελληνικής ομάδας, η οποία με σκόρερ τον Αγιούμπ ελ Κααμπί σήκωσε στον αέρα της Νέας Φιλαδέλφειας το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο «Μανιφέστο» μίλησαν επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος, Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Βρεττάκος.

Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την επιτυχία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο γήπεδο, ζώντας αυτή την «ασύγκριτη εμπειρία», όπως έγραψε στα social media, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά βρισκόταν και ο «πράσινων» αισθημάτων πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με τον γιο του, ο οποίος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού! «Ο γιος μου έγινε Ολυμπιακός από τη μητέρα του, καθώς “εκμεταλλεύτηκαν” τα χρόνια που ήμουν στις Βρυξέλλες», είπε και μάλιστα αποκάλυψε ότι «τώρα έχει πάει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχει δεθεί με την ομάδα και την ακολουθεί. Πήγαμε στο γήπεδο. Ηταν μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού και συγχαρητήρια. Γενικά, φέτος είναι μία χρονιά μεγάλων επιτυχιών για τον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να πηγαίνουν όλες οι ελληνικές ομάδες καλά». 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι «πήραμε (σ.σ.: ο Παναθηναϊκός) την κούπα στο πρωτάθλημα του μπάσκετ –το είχαμε κάνει και στο παρελθόν μεν–, αλλά επανέρχεται με πολύ θεαματικό τρόπο και με τον Ολυμπιακό να κατακτά την τρίτη θέση ταυτόχρονα και τον Παναθηναϊκό την πρώτη. Αυτό είναι το διαφορετικό και ταυτόχρονα έρχεται ο Ολυμπιακός και κατακτάμε την κούπα στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι μοναδικό. Δείχνει λοιπόν ότι κάτι γίνεται καλά στην Ελλάδα». 

Ανδρέας Λοβέρδος: Αγκαλιαζόμασταν, ουρλιάζαμε, φωνάζαμε! 

Δεν περίμενα πως στη ζωή μου θα ζήσω κάτι τέτοιο, αυτήν την ανεπανάληπτη στιγμή, μέσα στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σύνθημα που έχουμε εμείς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, «θα πάρουμε το ευρωπαϊκό κι αν δεν γίνει αυτό...». Να, τελικά που έγινε. Οταν ο Ολυμπιακός σκόραρε κι όταν τελείωσε το ματς, δεν μπορώ να σας περιγράψω τι γινόταν στις εξέδρες του γηπέδου, δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς εκδηλωνόταν η χαρά. Είναι απερίγραπτο, δεν ξέραμε τι κάναμε. Αγκαλιαζόμασταν, ουρλιάζαμε, φωνάζαμε! Οταν έφευγες από το γήπεδο και τώρα που ο θρίαμβος μέσα σου έχει κατασταλάξει και γίνεται πια εμπειρία, αντιλαμβάνεσαι τα κέρδη που υπάρχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η 15η θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA, τα κίνητρα για τις υπόλοιπες ομάδες, τον ΠΑΟΚ που έχει φτάσει δύο φορές στα προημιτελικά. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι δίνουμε μια ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βέβαια συγχαρητήρια στην ομάδα μας που μας έκανε τόσο ευτυχισμένους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πρόεδρος των Δημοκρατών 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Μια νίκη-σύμβολο, μια νίκη θρυλική 

Για χρόνια ο Πειραιάς μας υπήρξε παραγκωνισμένος. Μια πόλη, μια περιοχή, μια περιφέρεια ξεχασμένη από το κέντρο. Φτωχοποιημένη από την κρίση. Πληθυσμιακά μόνο θύμιζε τις παλιές εποχές που το μεγάλο λιμάνι υπήρξε πνεύμονας προόδου κι ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι αλλάζει. Κάτι κινείται. Ο Πειραιάς μεταμορφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικά και κοινωνικά ανεβαίνει με αλλαγές συσχετισμών και κυριαρχία των αστικών δυνάμεων. Και αθλητικά προχθές ήλθε το επιστέγασμα με μια νίκη-σύμβολο αυτής της θετικής αλλαγής που συντελείται. Μια νίκη θρυλική της ομάδας μας, του Θρύλου, που επιβεβαιώνει τις δυνατότητες και την προοπτική του Πειραιά σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο Πειραιάς μας. Αυτή είναι η ομάδα μας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. 

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας 

Θάνος Πλεύρης: Μακάρι να είναι η αρχή για μεγάλες επιτυχίες 

Ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού αλλά και ως Ελληνες είμαστε ευτυχισμένοι που επιτέλους η Ελλάδα πήρε ευρωπαϊκό κύπελλο σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο. Μακάρι αυτός ο τίτλος να γίνει η αρχή, ώστε τις μεγάλες επιτυχίες που έχουμε πετύχει ως χώρα στο μπάσκετ, να τις έχουμε και στο ποδόσφαιρο.

Ο Θάνος Πλεύρης είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας 

Γιώργος Βρεττάκος: Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την ομάδα 

Είκοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο του Euro 2004, έρχεται ο Ολυμπιακός να χαρίσει τη μεγαλύτερη διάκριση σε διασυλλογικό επίπεδο στη χώρα μας. Είμαστε υπερήφανοι ως Ολυμπιακοί, ως Ελληνες, ως Πειραιώτες για αυτήν την ομάδα που σηκώνει στα χέρια της όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Γιώργος Βρεττάκος είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας