Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, δεν επιβεβαιώνεται ότι αφέθηκε ελεύθερος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας -όπως έκαναν λόγο προηγούμενες πληροφορίες- ο οποίος συνελήφθη, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», από τις αλβανικές αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι συνεργάτες του έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

«Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας κ. Μπελέρη είναι απαράδεκτη», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. «Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και παρακολουθούμε την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας», τόνισε και υπενθύμισε τη «σπουδαιότητα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικούς μήνες στη Χειμάρρα ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή.