Με περίσσιο θράσος, από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του, και όχι μόνο, διαδρομή, ο Νίκος Παππάς επιχείρησε, σε δηλώσεις του στο mega, να αντιπαρέλθει την ξεκάθαρη επίθεση φιλίας που εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρθηκε εναντίον την Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «μια χαρά άφηναν τον Κασιδιάρη να κάνει τις εκπομπές του και τα πάντα». Ισχυρίστηκε δε ότι «έχει αποδειχθεί ότι το ζήτημα για τη ΝΔ δεν ήταν ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή. Όταν είδαν τι μπορεί να μπει στη Βουλή, ξεκίνησε το γαϊτανάκι της συζήτησης αυτής και φάνηκε ότι η υπόθεση Κασιδιάρη συμπαρέσυρε και άλλα κόμματα που θα μπορούσε η ΝΔ να έχει διαρροές ψήφων. Είχαμε τον μεγαλύτερο αποκλεισμό κομμάτων από την εκλογική διαδικασία». Όταν το κόμμα του ήταν αυτό που αποτέλεσε εθνική εξαίρεση για το μπλόκο στον Κασιδιάρη με ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης έκανε σαφές ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι «σε συνέχεια της τακτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Θύμισε ότι «δεν ψήφισε την τροπολογία για να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλιεύει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, και όχι να κλείνουμε το μάτι με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι συνέχεια μίας τακτικής, όπως ήταν και η μη ψήφιση για να αποκλειστεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την τακτική και αλιεύει ψήφους», ανέφερε μιλώντας στο mega.

«Για όλους τους ψηφοφόρους πάει αυτή η δήλωση», αντέτεινε ο Νίκος Παππάς. Για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν δύο τακτικές για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Ή μηρυκάζεις τα συνθήματα όπως έκανε η ΝΔ και προσπαθείς να τους πείσεις ότι δεν πειράζει που τα πιστεύουν αυτά, και εκλογικεύεις τα επιχειρήματα του φασισμού. Είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών», τόνισε σε μια ακόμη αποστροφή του που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.