Την αναγκαιότητα για ενεργό δράση των νέων, με σκοπό την προστασία των θαλασσών υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης στον χαιρετισμό του στο 7ο «Our Ocean Youth Leadership Summit» το οποίο προηγήθηκε της διάσκεψης «Our Ocean» η οποία ξεκινά την Τρίτη. 

«Περίπου το 90% του πληθυσμού των νέων προέρχεται από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Και όλοι -αλλά ειδικά οι νέοι- θα αντιμετωπίσουμε μέσα στις επόμενες δεκαετίες τεράστιες προκλήσεις, εξαιτίας της ραγδαίας κλιματικής κρίσης. Τουλάχιστον για τα επόμενα 30-40 χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι για τους νέους, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής τους ζωής, θα ζούνε σε αυτό τον κόσμο που αλλάζει. Και είναι μεγάλη η ευθύνη όλων των μεγαλύτερων, αλλά και δική σας, των νέων για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας, η ανάληψη πρωτοβουλιών» είπε ο υπουργός. 

«Σε όλη μου τη ζωή πάντα άκουγα τη φράση "σώστε τον πλανήτη". Ωστόσο, νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να σώσουμε την ανθρωπότητα σε αυτόν τον πλανήτη. Η ανθρωπότητα είναι ένα μοναδικό πείραμα στο σύμπαν, από όσο γνωρίζουμε. Και αυτό το μοναδικό πείραμα βρίσκεται σε κίνδυνο. Και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη νοημοσύνη μας για να κάνουμε αυτόν τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος να ζούμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας», υπογράμμισε.