Θετικά βλέπει την προσχώρηση του Άρη Σπηλιωτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει την προσχώρηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι πρόκειται για συνεργασία στο επικοινωνιακό επιτελείο, προσθέτοντας ότι «είναι γνωστή η πολιτική του διαδρομή, όπως είναι γνωστό επίσης, ότι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στην αντίπερα πολιτική όχθη, από εκεί που τον μάθαμε και έγινε ευρύτερα γνωστός. Υποστηρίζει τον χώρο τον δικό μας». Σχολίασε δε περαιτέρω ότι το βλέπει θετικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επαγγελματικού χαρακτήρα σχέση, επικαλούμενος τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.

Έχει ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος αστερίσκος για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν καταπιεί την κάμηλον -από στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, μέχρι και τον Ευάγγελο Αντώναρο- και διυλίζουν τον κώνωπα, όπως στην περίπτωση του κυρίου Σπηλιωτόπουλου, που αν μη τι άλλο, ως ύφος ταιριάζει απόλυτα στον Στέφανο Κασσελάκη. Κολωνακιώτες αμφότεροι, bon viveur, βόλτες και φωτογραφήσεις σε σκάφη και ούτω καθ' εξής. Ίσως να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταναλώσει πάνω από έναν Κασσελάκη. Ή ίσως θέλει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι ο μοναδικός -επισήμως τουλάχιστον- bon viveur του κόμματος.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη, στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να κομίσει την στρατηγική του «μεσαίου χώρου» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην δεκαετία του 2000 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε εισηγηθεί αυτή τη θεωρία στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι «αυτή ήταν μια επιτυχημένη στρατηγική για τη Νέα Δημοκρατία τη δεκαετία του 2000, που τη διαχώρισε απολύτως από την ομάδα των ακραίων και Ακροδεξιών» για να φέρει σε αντιδιαστολή την στόχευση που ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «εγώ είμαι οπαδός της ενότητας της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η γραμμή μας και η πολιτική μας κατεύθυνση, η οποία έχει εκπεμφθεί ήδη από το 2016, αλλά νομίζω ότι πλέον ωριμάζουν οι συνθήκες». Οι συνθήκες μπορεί να «ωρίμασαν», αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης αδιαφορεί για κάτι τέτοιο. Εάν η στόχευσή του ήταν πράγματι αυτή, τότε δεν θα πήγαινε τόσο κόντρα στα πιο Αριστερά στελέχη, τα οποία έφυγαν προκαλώντας τη διάσπαση του Νοεμβρίου και σχημάτισαν την Νέα Αριστερά. Με Αντώναρο και Σπηλιωτόπουλο στο ρόστερ του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον είναι πιθανότερο ο Στέφανος Κασσελάκης να προσβλέπει στο να μετακινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ -τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ όπως είναι τώρα, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη-, παρά να προσπαθήσει να συμπεριλάβει την ριζοσπαστική Αριστερά. Αλλά τα όνειρα είναι αφενός δωρεάν, κι αφετέρου για όλους. Γιατί να μην ονειρευτεί και ο Κώστας Ζαχαριάδης;

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Δημήτρης Τάκης: «Πάμε τώρα στο "new entry" στο κόμμα σας, που ακούει στο όνομα Άρης Σπηλιωτόπουλος. Πώς σας φάνηκε η νέα είσοδος;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Είδα και τη πρωινή συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για συνεργασία στο επικοινωνιακό επιτελείο. Περί αυτού πρόκειται. Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος, είναι γνωστή η πολιτική του διαδρομή, όπως είναι γνωστό επίσης, ότι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στην αντίπερα πολιτική όχθη, από εκεί που τον μάθαμε και έγινε ευρύτερα γνωστός. Υποστηρίζει τον χώρο τον δικό μας».

Δημήτρης Τάκης: «Σωστά. Άρα είστε ικανοποιημένος -»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Εγώ θετικά το βλέπω. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, να δυναμώνουμε το επικοινωνιακό μας επιτελείο. Καταλαβαίνω απ' αυτά που διαβάζω -γιατί δεν παρακολουθώ σε τέτοιο βάθος- ότι ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το ζήτημα και η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι επαγγελματικού χαρακτήρα. Αυτό είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Τάκης: «Ε, εντάξει, δεν θα είναι μόνο επαγγελματικού χαρακτήρα».

Χριστίνα Κοραή: «Έχει προσχωρήσει σε εσάς. Είχε ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του κυρίου Τσίπρα. Και είπε "για να καταπολεμήσουμε τον λαϊκισμό, μαζί". Το 2019 έτσι είχε πει».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Αυτό είναι μια είδηση πέντε ετών. Η είδηση μιας ημέρας, είναι ότι -

Χριστίνα Κοραή: «Είναι επαγγελματική η σχέση, μάλιστα».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Έτσι είπε ο πρόεδρός του κόμματος».

Δημήτρης Τάκης: «Το ότι ήταν εισηγητής της θεωρίας του "μεσαίου χώρου" ο κύριος Σπηλιωτόπουλος, όταν είχε την ίδια λειτουργία στην Νέα Δημοκρατία, θεωρείτε ότι μπορεί να τη μεταλαμπαδεύσει και σε εσάς; Να έρθει και σε εσας η στρατηγική του "μεσαίου χώρου";»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Αυτή ήταν μια επιτυχημένη στρατηγική για τη Νέα Δημοκρατία τη δεκαετία του 2000, που τη διαχώρισε απολύτως από την ομάδα των ακραίων και Ακροδεξιών, όπως αποκαλούσε τότε η ηγεσία της, ο Κώστας Καραμανλής -που σήμερα είναι ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Γεωργιάδης, ο κύριος Βορίδης και ούτω καθ' εξής-, εγώ είμαι οπαδός της ενότητας της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η γραμμή μας και η πολιτική μας κατεύθυνση, η οποία έχει εκπεμφθεί ήδη από το 2016, αλλά νομίζω ότι πλέον ωριμάζουν οι συνθήκες».