Υπό κατάληψη τελεί εκ νέου η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λίγη μόλις ώρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ το πρωί στο κτήριο για την εκκένωσή του, η οποία «επήλθε ειρηνικά», σύμφωνα με τον κοσμήτορα Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων μόλις είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρούν προχώρησαν ξανά στην κατάληψη της Νομικής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ οι φοιτητές αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2) η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση για την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών.

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης. «Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της».