Με την προφυλάκιση ενός 28χρονου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών για τους 28 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις, επεισόδια και ληστείες στη Θεσσαλονίκη. Ένας ακόμη κατηγορούμενος αφέθηκε σήμερα ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, τα ηγετικά μέλη της ομάδας φέρονται να στρατολογούσαν ανήλικους, τους οποίους ενθάρρυναν να συμμετέχουν σε οργανωμένες επιθέσεις.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκεται και ένας 24χρονος, ο οποίος συνδέεται με την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη τον Οκτώβριο του 2021.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν τη δράση της οργάνωσης από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας, στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης ακούγονται να πανηγυρίζουν για τραυματισμούς θυμάτων μετά από επίθεση, αποτυπώνοντας την ωμότητα και την οργανωμένη φύση των ενεργειών τους.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

  • Πήρα ένα ξύλο, κοπάνησα έναν στο κεφάλι ρε φιλε. Του το άνοιξα. Παίζει να τον πήραν τα αίματα, κρατούσε το κεφάλι του μετά.
  • Καλά εγώ τον έναν, τον είχα δώσει μια κρανιά και μετά τον έδωσα τρεις γεμάτες κλωτσιές στα μούτρα, κι έπεσε κάτω
  • Αυτοί ξες τι θεώρησαν; Ότι τρέξαμε από μπάτσους ρε, μη σκάσουνε μπάτσοι ότι σπάμε και καλά. Και δεν ήτανε πακέτο ρε φίλε, στο ξύλο εμείς πιο πολύ δώσαμε

Άλλοι υμνούσαν τον φυλακισμένο για τη δράση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη:

  • Ζήτω ο Ηλίας
  • Ζήτω
  • Ζήτω ο Κασιδιάρης, λευτεριά στον Κασιδιάρη
  • Πρέπει να πάμε στην Αθήνα να τον δούμε τώρα που έχει άδεια
  • Πάμε; Μέσα είμαι, δεν σου κάνω πλάκα, θα βγει σίγουρα αυτός να μιλήσει να ξες