Το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άλλαξε την Ελλάδα προς το καλύτερο παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν εν μέσω παγκόσμιων συγκυριών, ανέδειξαν τέσσερις υπουργοί στη συμπρωτεύουσα της χώρας μας.

Σταύρος Καλαφάτης, Νίκος Χαρδαλιάς, Λευτέρης Οικονόμου και Ζέτα Μακρή μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολιτική Ακαδημία του κυβερνώντος κόμματος, εξήραν τα πεπραγμένα των τελευταίων 3,5 ετών.

Καλαφάτης: «Ό,τι υποσχεθήκαμε, το κάναμε – Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέξουν»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε επιγραμματικά το έργο της νυν κυβέρνησης ζητώντας από τον κόσμο να επιλέξει συγκρίνοντας το σήμερα με το χθες.

Όπως είπε «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υπηρετούμε την ανάπτυξη και τη συλλογική πρόοδο. Τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Την Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της περηφάνιας.

Πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι οι πολίτες μπορούν τώρα να συγκρίνουν και να επιλέξουν. Να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουμε, για την ολοκλήρωση των έργων που έχουμε δρομολογήσει. Αν θέλουν να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω. Αν θέλουν να πορευτούμε με σίγουρα και στέρεα βήματα, ή να γυρίσουμε στις αυταπάτες και το άγνωστο».

Ο κ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στο διάστημα της θητείας της, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Στηρίξαμε στη διάρκεια της πανδημίας διαθέτοντας 43 δις τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, κυρίως τους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Κρατήσαμε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και μπορέσαμε να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τώρα, διαθέτοντας άλλα 14 δισ. την κοινωνία για την ελάφρυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Με έκτακτα επιδόματα, επιδοτήσεις στις τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος, αυξημένο επίδομα θέρμανσης που δίνεται, πλέον, σε περισσότερους, αυξήσεις στις συντάξεις και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί συμπολίτες μας και ιδίως οι οικονομικά αδύναμοι, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Εξαντλούμε όμως και θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ για την στήριξή τους.

Στο ίδιο διάστημα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνεχίσαμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Ό,τι υποσχεθήκαμε, το κάναμε και μπορούμε να πούμε τώρα ότι η χώρα μας είναι σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Χαρδαλιάς: «Η χώρα μας είναι πιο ισχυρή παρά ποτέ»

«Η χώρα μας είναι θωρακισμένη, οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πιο ισχυρές παρά ποτέ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι το ηθικό, ο βαθμός ετοιμότητας των στελεχών μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, είμαι περήφανος να συνυπηρετώ μαζί τους ως πολιτική ηγεσία.

Από εκεί και πέρα, νομίζω, ότι αυτό που εμείς πρέπει να προτάξουμε δεν είναι τίποτε διαφορετικό, από την προσήλωση μας στο διεθνές δίκαιο, τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία, που έχουμε επιδείξει όλο αυτόν τον καιρό. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε και αυτό που εκπέμπουμε ως μήνυμα είναι, ότι είμαστε πιο ισχυροί παρά ποτέ. Η αγάπη, η αφοσίωση, το καθήκον, στην πατρίδα και στη σημαία, στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου μας, είναι για εμάς τρόπος ζωής» δήλωσε ο υφυπουργός.

Λ. Οικονόμου: «Μειωμένη πέρυσι η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα»

«Το 2022 υπάρχει μεσοσταθμικά μια μείωση κατά 25% στη μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό αφορά την παραβατικότητα που αγγίζει πιο πολύ τον μέσο πολίτη, τις ληστείες, τις κλοπές, τις κλοπές τροχοφόρων κλπ.

Σημείωσε ότι, με την εξαίρεση του χρονικού διαστήματος 2020-21 λόγω της εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό, μετά την επιστροφή στη κανονικότητα και σε σύγκριση με το διάστημα 2015-2019 παρατηρείται αισθητή μείωση της εγκληματικότητας.

«Και αυτό φαίνεται και από τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι έχουμε εξάρθρωση σημαντικών εγκληματικών ομάδων που επιδίδονται σε κλοπές, σε ληστείες και σε μια σειρά ανάλογων εγκλημάτων.

Οι ξένοι εμπιστεύονται την Ελλάδα, διότι νοιώθουν ασφαλείς. Η χώρα μας είναι από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, είναι ένας ασφαλής προορισμός. Το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας είναι υψηλό και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς».

Ζ. Μακρή: «Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα αποδείξει ότι κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους»

«Οι εκπαιδευτικοί μας και το λέω πραγματικά ειλικρινά, μετά λόγου γνώσης, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την αξιολόγηση. Το αντίθετο, θα αναδείξει και θα αποδείξει, περίτρανα, αυτό που όλοι γονείς ξέρουμε, ότι οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι προεκλογικό πρόγραμμα και δέσμευση της ΝΔ. Ξεκινήσαμε με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του σχολικού έργου, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και τώρα περνούμε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ήδη στην Κρήτη έχει γίνει η πρώτη ενημέρωση, η πρώτη επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς, στους τομείς εκπαίδευσης που και έχουν τοποθετηθεί και θα αρχίσει από το Φεβρουάριο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μάλιστα των νεοδιόριστων, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν μόνιμοι. Θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη χώρα και μέχρι το Μάρτιο θα ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα η τοποθέτηση των συμβούλων εκπαίδευσης. Στο υπουργείο δεν αυτενεργούμε, εφαρμόζουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, γνωστό ήδη από την προεκλογική εκστρατεία, έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και, μεταξύ των άλλων, επικυρώθηκε και με την ψήφο του ελληνικού λαού».