Θεσσαλονίκη: Κυκλοφόρησε φυλλάδιο με ψεύτικο μήνυμα Ζέρβα

by Achilles

Άγνωστοι κυκλοφόρησαν τις ημέρες των γιορτών στη Θεσσαλονίκη ένα φυλλάδιο με το λογότυπο των «Μαγεμένων Γιορτών» και του δήμου, στο οποίο υπήρχε «ακραίο μήνυμα» του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σύμφωνα με το voria.gr, στο φυλλάδιο υπήρχαν μεν αποσπάσματα από ομιλίες του κ. Ζέρβα αλλά και κάποια σημεία με ακραίο λόγο, που, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, ουδέποτε ειπώθηκαν από τον δήμαρχο. Στο ψεύτικο μήνυμα του δημάρχου υπήρχαν αναφορές όπως «η πόλη θα καθαρίσει μόνο με την αστυνομία», «να εξαφανιστούν οι μετανάστες» κλπ.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την ύπαρξη του πλαστού φυλλαδίου σημειώνοντας πως οι άγνωστοι συγγραφείς του επιχειρούν να παραπλανήσουν τον αναγνώστη και να παρουσιάσουν μια εικόνα εντελώς ψευδή.

«Κατασκευάζουν έναν “πολιτικό εχθρό”, αποδίδουν ψευδεπίγραφα ακραίο πολιτικό λόγο και επιχειρούν με τρόπο κακόβουλο να χειραγωγήσουν τον αναγνώστη», αναφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο εάν θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Τις ημέρες των γιορτών διακινήθηκε στο κέντρο της πόλης ένα φυλλάδιο που φαινομενικά μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Οι συγγραφείς του, κάνοντας χρήση του λογοτύπου των «Μαγεμένων Γιορτών» και του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρούν να παραπλανήσουν τον αναγνώστη και να παρουσιάσουν μια εικόνα εντελώς ψευδή.

Κατασκευάζουν έναν «πολιτικό εχθρό», αποδίδουν ψευδεπίγραφα ακραίο πολιτικό λόγο και επιχειρούν με τρόπο κακόβουλο να χειραγωγήσουν τον αναγνώστη.

Κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό καθώς είναι καταφανώς κατασκευασμένος πολιτικός λόγος που ψευδώς αποδίδεται στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Κατανοούμε την ενόχληση ορισμένων από την συστηματική προσπάθεια που γίνεται στην πόλη και την απήχηση που έχουν τα αποτελέσματα αυτής.

Σεβόμαστε τη δημοκρατία, τις αντίθετες απόψεις και εκτιμήσεις όμως η εντολή που έχουμε από τους Θεσσαλονικείς είναι να μετατρέψουμε την πόλη σε μία πόλη που αξίζει να ζεις, να εργάζεσαι, να σπουδάζεις και να επισκέπτεσαι.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά».

Το φυλλάδιο:

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα