Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η 22χρονη που άφησε το τεσσάρων μηνών βρέφος της στο αυτοκίνητο και βγήκε για να κάνει ψώνια.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη η 27χρονη φίλη της και ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στην απολογία της η 22χρονη αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη. «Το πήρα μαζί μου διότι δεν είχα πού να το αφήσω. Το άφησα διότι το θήλαζα σε όλη τη διαδρομή. Είχε κουραστεί το παιδί. Όταν φτάσαμε το πήρε ο ύπνος. Πήγα να πάρω κάποια πράγματα και θα επέστρεφα. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο για αυτό καθυστέρησα» είπε στην απολογία της. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (4/5), στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το βρέφος έμεινε τουλάχιστον 40 λεπτά μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο. «Βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα, το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και το παράθυρο ανοιχτό κατά το ήμισυ. Το μωρό ξύπνησε και έκλαιγε», ανέφερε στην κατάθεσή της αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την Άμεση Δράση και το «Χαμόγελο του Παιδιού».