Εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο φάκελος που στάλθηκε σε γραφείο δικαστή στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και σήμανε συναγερμό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μετά την εντολή για εκκένωση του κτηρίου, ο φάκελος πέρασε από το X-Ray μηχάνημα, όπου διαπιστώθηκαν μεταλλικά ευρήματα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ειδικός σκύλος της Κ-9 και προέκυψε ότι στον φάκελο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν.

Πληροφορίες της Voria αναφέρουν πως η ίδια η πρόεδρος παραξενεύτηκε με τον φάκελο που έφτασε στην αλληλογραφία της, ζητώντας να ελεγχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, o φάκελος ήταν παγιδευμένος και θα εκρήγνυτο μόλις τον άνοιγε ο παραλήπτης του καθώς περιείχε -ικανή για να σκοτώσει- ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας. Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας.

Τα στοιχεία που βρήκε η αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιείχε ζελατοδυναμίτιδα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού. Ερευνάται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.