Στη Θεσσαλονίκη, δύο τραυματίες των τρομοκρατικών εμπρηστικών επιθέσεων πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, η Αφροδίτη Νέστορα νοσηλεύεται, ενώ η Αντιτρομοκρατική ερευνά πιθανή εμπλοκή και τέταρτου δράστη πλέον.

Εξιτήρια για δύο τραυματίες

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι τέσσερις τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της Αφροδίτης Νέστορα, Παναγιώτης Νέστορας, καθώς και ακόμη ένας ένοικος της πολυκατοικίας, που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, έλαβαν εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Μία ακόμη ένοικος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα εξαιτίας του έντονου στρες που προκάλεσε το περιστατικό και θα παραμείνει για παρακολούθηση για τα επόμενα 24ωρα.

Η Αφροδίτη Νέστορα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα που υπέστη σε πρόσωπο, χέρια και πόδια.

Παναγιώτης Νέστορας: Ζητώ δικαιοσύνη, να μη ζήσει άλλη οικογένεια τέτοιο πόνο

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Παναγιώτης Νέστορας, σύζυγος της αδικοχαμένης Βάγιας Νέστορα, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Στις δηλώσεις του εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια της συζύγου του, την αγωνία του για την πορεία της υγείας της κόρης του Αφροδίτης Νέστορα, αλλά και την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα οδηγήσει τους δράστες ενώπιον των ευθυνών τους.

Ο Παναγιώτης Νέστορας χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη και ύπουλη», υποστηρίζοντας ότι «αρρωστημένα μυαλά» επιχείρησαν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές χωρίς να υπολογίσουν τον πόνο που θα προκαλούσαν στις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, ευχήθηκε να μη βιώσει ποτέ καμία άλλη οικογένεια αντίστοιχη τραγωδία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοκρατία διαθέτει τη δύναμη να εντοπίσει τους υπεύθυνους και να τους δικάσει δίκαια.

«Θέλω η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία με τέτοια χτυπήματα, ύπουλα και άνανδρα. Δείχνουν μίσος για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σταθερή η Αφροδίτη, η κηδεία θα εξαρτηθεί από την ανάρρωσή της

Αναφερόμενος στην κατάσταση της κόρης του, ο Παναγιώτης Νέστορας τόνισε ότι η Αφροδίτη Νέστορα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εγκαύματα, παραμένοντας σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του τμήματος εγκαυμάτων. Όπως είπε, η πορεία της είναι σταθερή και εκτίμησε ότι με μικρές επεμβάσεις και πλαστικές επεμβάσεις θα μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για τη συμπαράσταση που έχει δεχθεί, καθώς και όσους επικοινώνησαν ή βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Όπως ανέφερε, πλέον ο ίδιος και η κόρη του θα συνεχίσουν μαζί τον δύσκολο αγώνα της επόμενης ημέρας.

Για την κηδεία της συζύγου του εξήγησε ότι ο χρόνος τέλεσής της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της υγείας της Αφροδίτης, καθώς δεν μπορεί ακόμη να περπατήσει. Εκτίμησε ότι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη, όπου θα γίνει και η ταφή της άλλης του κόρης.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι δεν είχε παρατηρήσει οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση πριν από την επίθεση, ενώ επισήμανε πως η Αφροδίτη Νέστορα ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της κοινωνικής δράσης και ότι «κανείς δεν έδωσε δικαίωμα». Παράλληλα, ευχαρίστησε ξανά τους δημοσιογράφους και ευχήθηκε να μη βρεθεί ποτέ άλλος άνθρωπος αντιμέτωπος με μια αντίστοιχη τραγωδία.

Αντιτρομοκρατική: στο επίκεντρο πιθανός τέταρτος δράστης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών των τριών επιθέσεων. Οι Αρχές εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής τέταρτου ατόμου, πέρα από τα τρία πρόσωπα που έχουν καταγραφεί στο διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πιθανό τέταρτο πρόσωπο εκτιμάται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο κατά τη διάρκεια των τριών εμπρηστικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τα ευρήματα και η σύσκεψη Χρυσοχοΐδη

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει υπολείμματα από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, μεταλλικά θραύσματα και μονωτική ταινία, με την οποία ήταν δεμένα τα γκαζάκια με το πλαστικό μπουκάλι που περιείχε εύφλεκτο υλικό. Τα ευρήματα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, όπου εξετάζονται για πιθανό γενετικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την πορεία των ερευνών.

Η εικόνα στην είσοδο της πολυκατοικίας παραμένει κατεστραμμένη, καθώς η δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε περίπου 15 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα δίκυκλο και δύο σταθμευμένα οχήματα στην πυλωτή.

Η γειτονιά της Ανάληψης εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναστάτωσης, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την τοποθέτηση των εμπρηστικών μηχανισμών σε μία κατά τα άλλα ήσυχη κατοικημένη περιοχή.