Τις θερμές του ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές αιμοδότες, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό λειτούργημα, ένεκα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, απηύθυνε σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. «Πρόκειται για πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο» τόνισε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει την προσφορά τους και τους στηρίζει, ενώ με σχετικές δράσεις ενισχύει τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Από το Μάιο του 2020, σε συνεργασία με τους δήμους, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και τον πρόεδρό της Χ. Πρωτόπαπα διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπενθύμισε ο κ. Πατούλης και σημείωσε ότι μετά τη θετική ανταπόκριση του κόσμου προχώρησαν στη δημιουργία τράπεζας αίματος, η οποία διαρκώς ενισχύεται, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες για μετάγγιση αίματος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή θα πλαισιωθεί από ανάλογες δράσεις μέσα από συνέργειες με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς. Τέλος ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε «όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς το συνάνθρωπο και ευχόμαστε οι πράξεις τους, να βρουν νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για τη ζωή».