O πρωθυπουργός θα επιμείνει στη θετική ατζέντα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές θα στοχεύσει στην ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία.
 
Εξι ημέρες πριν από τις εκλογές τα επιτελεία των κομμάτων αναλύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, προσαρμόζοντας την ατζέντα τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, στις έρευνες που δημοσιεύθηκαν η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ήταν από 5 έως 8,2% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Με το βλέμμα στις κάλπες, η Ν.Δ. βλέπει καθημερινά να αυξάνεται η συσπείρωσή της, στασιμότητα παρατηρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές κινούνται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ, ενώ συναγερμοί χτυπούν για την Ελληνική Λύση μετά τις εσωκομματικές τριβές και για το ΜέΡΑ25 μετά τη «Δήμητρα».

Το δεύτερο συμπέρασμα των ερευνών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη είναι πως οι ψηφοφόροι του φαίνεται ότι επιλέγουν κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μαζί με τους νέους, στο επίκεντρο των επιτελείων που ανεβάζουν κατακόρυφα τους ρυθμούς εν όψει της κρίσιμης Κυριακής βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.

Το πιο σημαντικό γεγονός για τη Ν.Δ. είναι ότι, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τα ποσοστά της έχουν επιστρέψει σε εκείνα πριν από το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν πως όσο πλησιάζουμε προς το παραβάν τόσο θα
ενισχύεται η δύναμή της, ανεβάζοντας ποσοστά και συσπείρωση.

Οι δημοσκοπικές αυτές εξελίξεις φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας στη Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από το Μαξίμου είναι να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη θετική ατζέντα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές θα στοχεύσει στην ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να χαλάσει τη… συνταγή, καθώς έχει ξεκάθαρη υπεροχή σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και έχει
πετύχει το στοίχημα της αξιοπιστίας. 

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα όλων των δημοσκοπήσεων. Μιλάω με δημοσκόπους και έχω καλό ρεπορτάζ. Η Ν.Δ. όσο περνάνε οι ημέρες θα αυξάνει τα ποσοστά της. Το πού θα φτάσουν αυτά είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσουμε το βράδυ των εκλογών. Καλή
εβδομάδα σε όλες και σε όλους.