Το αντισυστημικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αγγίξει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση να εξασφαλίζει διψήφια ποσοστά στις νεαρές ηλικίες και να πλαγιοκοπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίρνοντας πολιτική εκδίκηση έπειτα από πολλά χρόνια για την απομάκρυνσή του από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το άλλο μικρό κόμμα της Βουλής, την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία σπαράσσεται από αποκαλύψεις και εμφυλίους πολέμους, το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται να έχει ανοδική πορεία, ικανοποιώντας ένα σημαντικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο λειτουργεί με αντισυστημικά κριτήρια, είναι κατά της πολιτικής των τραπεζών και θέλει να «τιμωρήσει» την κανονικότητα στην οποία έχει μπει η ελληνική οικονομία σε δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά δεν έχει φανεί στις τσέπες των εργαζομένων. Ήδη στις τελευταίες μετρήσεις το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται κοντά ή και πάνω από το 5%.

ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Βαρουφάκη και η άνοδος του κόμματός του αποτυπώνονται σε όλες τις μετρήσεις, ακόμα και σε αυτές που έχει παραγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες έχει δει προσωπικά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ που αφορούν την ανοδική πορεία που καταγράφει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνουν και κάτι ακόμα. Οτι όσοι φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν το ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Είναι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι και θα ψηφίσουν με τιμωρητικά κριτήρια.

Η ΧΑΟΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ του Αλέξη Τσίπρα να μην αποφασίζει εάν θα επιλέξει την κεντρογενή ή την αριστερή πολιτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κερδίσει κανέναν από τους δύο πολιτικούς χώρους και τελικά να ηττηθεί με μεγάλη διαφορά τις εθνικές εκλογές.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ θα κυριαρχήσει η Νέα Δημοκρατία και στα αριστερά τα κόμματα που την εκπροσωπούν καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και ίσως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου…

 

Το φάντασμα του διασυρμού στοιχειώνει τον Αλέξη Τσίπρα

Το φάσμα νέας βαριάς εκλογικής ήττας από τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχίζουν και βλέπουν μπροστά τους οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αγώνας που δίνουν είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, έτσι όμως όπως εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος οι περισσότεροι από αυτούς φοβούνται ότι θα επαληθευθεί το άσχημο σενάριο που προβλέπει υγιεινό περίπατο του κυβερνώντος κόμματος.

Το χειρότερο είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς και επειδή σχεδόν κανένας δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, είναι πιθανό να απέχουν μαζικά κάποιοι από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζόρικα τα πράγματα για την Κουμουνδούρου.

 

Τεράστια πολιτική ζημιά κάνει ο Μυλωνάκης στον Βελόπουλο

Υποχώρηση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης στο 3% με 4% καταγράφουν οι πρώτες μετρήσεις, που έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν στα ερωτηματολόγιά τους προς τους ψηφοφόρους τον εμφύλιο του Κυριάκου Βελόπουλου με δύο εκ των βουλευτών του κόμματός του και ιδίως με τον Αντώνη Μυλωνάκη.

Η προχθεσινή δημοσκόπηση της Pulse, η οποία δεν έχει μετρήσει όλες τις συνέπειες και τις αποκαλύψεις για την Ελληνική Λύση, εμφανίζει ποσοστό 4% στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Το ποσοστό αυτό όμως αφορά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία λόγω της απλής αναλογικής η ψήφος θα είναι πιο χαλαρή.

Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η Ελληνική Λύση με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει το 3% και να εισέλθει στη νέα Βουλή.