Θ. Σκυλακάκης: «Η ανάπτυξη έχει ήδη αρχίσει»

by news

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει. Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ρωτήθηκε -σε περίπτωση που εμφανισθεί τέταρτο κύμα της πανδημίας- αν υπάρχουν τα χρήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων το φθινόπωρο.

Ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος. «Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021. Και από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022.

Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Είναι θετικό είπε να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας, από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα