Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 63χρονου διευθυντή γυμνασίου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία του βιασμού ανήλικης.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη, που αφορά:

  • Βιασμό ανηλίκου, υπό τη μορφή γενετήσιας πράξης με χρήση σωματικής βίας,
  • Κατάχρηση ανηλίκου, με την τέλεση γενετήσιων πράξεων από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εποπτεία της,
  • Καθώς και κατ’ εξακολούθηση απρεπείς χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για τον (επ.) ΠΥΝΗΡΤΖΗ (ον.) Γεώργιο του Αντρέα και της Μαρίας που γεννήθηκε το 1962 στο Ηράκλειο.

1-4.webp
3.webp
fylaki-gymnasiarxis.webp

Τα γεγονότα καταγγέλθηκαν από τη 16χρονη μαθήτρια και τη μητέρα της, οι οποίες προσήλθαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και υπέβαλαν μήνυση κατά του εκπαιδευτικού, περιγράφοντας δύο ξεχωριστά περιστατικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε καμπίνα πλοίου, κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα, όπου η ανήλικη είχε μεταβεί για να συμμετάσχει σε σεμινάριο πολεμικών τεχνών. Ο 63χρονος, με στενή προσωπική σχέση εμπιστοσύνης με την οικογένεια, είχε αναλάβει να τη συνοδεύσει, λόγω της κοινής τους ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες.

Το δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ανήλικης, συνέβη λίγες εβδομάδες αργότερα, στο σπίτι του κατηγορούμενου, στα τέλη Απριλίου, όπου φέρεται να επανέλαβε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.