Σε περίπου δυόμισι ώρες, δηλαδή στις 19:00, κλείνουν οι κάλπες και θα παρουσιαστεί το exit poll των εκλογών που θα δώσει μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος. 

Μέχρι τις 16:30 της Κυριακής είχε ψηφίσει το 48,76% των εγγεγραμμένων σύμφωνα με τα στοιχεία από 17.548 εκλογικά τμήματα.  

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα. Στις 20:30 θα γίνει η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία θα επικαιροποιηθεί στις 22:00, όταν θα έχουν ενσωματωθεί τα αποτελέσματα από πολύ περισσότερα εκλογικά τμήματα. 

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα για τους σταυρούς προτίμησης. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από έναν έως τέσσερις σταυρούς προτίμησης. Στις περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και τρεις βουλευτές μπορεί να μπει ένας σταυρός. Σε αυτές όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές μπορούν να μπουν έως δύο σταυροί. Στις περιφέρειες όπου εκλέγονται από οκτώ έως και 12 βουλευτές μπορούν να μπουν τρεις σταυροί. Τέλος, στις περιφέρειες όπου εκλέγονται από 13 βουλευτές και πάνω μπορούν να μπουν τέσσερις σταυροί.