Τέλος η προεδρία για Παυλόπουλο

by Manifesto

Στην απόφαση να βγει και να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για μια δεύτερη θητεία στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα προσανατολίζεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, διαβλέποντας ότι ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να τον προτείνει εκ νέου.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι εισηγήσεις εκείνων που προτρέπουν τον κ. Παυλόπουλο να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων, πολύ πριν ανοίξει τα χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και αρχικώς ο σημερινός ανώτατος άρχων δεν συζητούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εσχάτως έχει αρχίσει να το σκέφτεται, αφού πλέον έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να αποτελέσει επιλογή του πρωθυπουργού.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να βρεθεί στο μέσον μιας πολιτικής κόντρας ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παυλόπουλος είναι πολύ πιθανόν μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει βγει και να έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επί της ουσίας, με την κίνηση αυτή διευκολύνει την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία έχει τη δυνατότητα να εκλέξει νέο Πρόεδρο με 151 ψήφους.

Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως ευκαιρία την Προεδρική εκλογή για να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν την εκ νέου στήριξη στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου.

Ωστόσο ο ίδιος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι, που στην εξέλιξή του θα δημιουργούσε σοβαρά τραύματα στην ίδια τη διαδικασία, η οποία από τη φύση της έχει συναινετικό χαρακτήρα.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει ο σημερινός Πρόεδρος, αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία σύμφωνα με την οποία πολλοί από τους βουλευτές της Ν.Δ., κυρίως φίλα προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά, αφήνουν δημοσίως να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τυχόν νέα υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Αυτό όμως που καθορίζει τη στάση του νυν Προέδρου είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να καταλήξει στο πρόσωπο του σημερινού ανώτατου άρχοντα.

Απεναντίας, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρωθυπουργός λέγεται ότι αφήνει να εννοηθεί πως θα επιθυμούσε γυναίκα για το ύπατο αξίωμα. Η επιθυμία του αυτή δημιούργησε σενάρια ακόμη και γύρω από το όνομα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά, κάτι που φυσικά δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στις προθέσεις του ενοίκου του Μαξίμου.
πηγή:parapolitika.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα