Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη σφοδρότητα της ελεγχόμενης έκρηξης η οποία έγινε χθες στην Τεκτονική Στοά, στο κέντρο της Αθήνας, δημοσιοποίησε το MEGA.

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης (13/7) από μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) που εντόπισε υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της Στοάς, χωρίς να γίνεται λόγος για τον χρόνο της έκρηξης. Αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και απέκλεισαν τμήματα της Αχαρνών, της Σουρμελή, της Μάγερ και της Αβέρωφ.

Στο μεταξύ γυναίκα που είδε το δράστη να τοποθετεί τον αυτοσχέδιο μηχανισμό στην είσοδο της στοάς σημείωνε χθες: «Την ώρα που πέρναγα από την οδό Σουρμελή είδαν κάποιον που ακούμπησε κάτι κάτω, αλλά προχώρησα με το σκύλο. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή έγινε η έκρηξη. Ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είπα στην αστυνομία τι φόραγε αυτό το άτομο.  Αμέσως έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών και άρχισε να φωνάζει: ''Γ@@ω τη μασονία σας'' τρεις φορές και έφυγε. Ήταν νεαρής ηλικίας. Δεν ξέρω τι άφησε, είτε άφησε σακίδιο πλάτης, είτε σακούλα. 6:35 ακριβώς έγινε η έκρηξη. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να έρθουν, ήρθαν αμέσως μετά την έκρηξη», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.