Στην ταυτοποίηση οκτώ ατόμων που εμπλέκονται σε απειλές κατά διαιτητών των δύο πρώτων τελικών της Stoiximan Basket League, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (08/08).

Πρόκειται για οπαδούς, οι οποίοι μετά τη λήξη των αγώνων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (στις 30 Μαΐου και 1 Ιουνίου), προέβησαν σε τηλεφωνικές κλήσεις από απόκρυψη προς τους διαιτητές, ενώ ταυτόχρονα έστειλαν υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στους προσωπικούς λογαριασμούς των τελευταίων στα social media.

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει αναλυτικά: 

«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνιάστηκε περιστατικό με απειλές σε βάρος διαιτητών, το οποίο έλαβε χώρα μετά το πέρας των ελληνικών τελικών αγώνων καλαθοσφαίρισης, που διεξήχθησαν την 30-05-2025 και την 01-06-2025 αντίστοιχα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ειδικότερα, μετά το πέρας των ανωτέρω αγώνων, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε σωρεία κλήσεων από άγνωστους αριθμούς σε βάρος των διαιτητών, ενώ παράλληλα απέστειλαν απειλητικά και υβριστικά μηνύματα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης που διενεργήθηκε για την εξακρίβωση των δραστών, και κατόπιν επισταμένων ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων και πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»