Το εγκώμιο της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης έπλεξε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο σε ανάρτησή του στο Instagram, σχετικά με την προσπάθεια του ελληνικού κράτους για τη βιοποικιλότητα.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος είναι αγγελιοφόρος της ειρήνης του ΟΗΕ για θέματα που έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή, επεσήμανε το γεγονός πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θέσπισε νόμους για την διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών.

Συγκεκριμένα, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Instagram, που έχουν εκατομμύρια ακόλουθους:

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBAs) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη. Αξίζουν συγχαρητήρια για την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας το #KeyBiodiversityAreas ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη».

Δείτε την ανάρτηση:

di-caprio-sigxaritiria-stin-kivernisi.jpg