Τα συγχαρητήρια Αβραμόπουλου στον Νομπελίστα φίλο του

by theodosis

Τον φετινό νικητή του Νόμπελ Ειρήνης, τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπού Αχμέντ Αλί έσπευσε να συγχαρεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι δύο άνδρες ανέπτυξαν μια στενή φιλική σχέση όταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος ηγήθηκε της προσπάθειας ενίσχυσης της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής στο μεταναστευτικό.

«Συγχαρητήρια στον φίλο μου, πρωθυπουργό της Αιθιοπίας που άξια κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης: ένας θαρραλέος υποδειγματικός ηγέτης στην ενδυνάμωση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης της Αφρικής και του κόσμου» έγραψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο twitter μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της επιτροπής.

 

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της επιτροπής ο λόγος που επελέχθη ο Αιθίοπας πολιτικός ήταν για την προσπάθειες του να υπάρξει ειρήνη και διεθνής συνεργασία «και ειδικά για τις προσπάθειές του προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση της Αιθοπίας με την Ερυθραία».

«Στόχος μας είναι να αναγνωρίσουμε όλους όσοι εργάζονται για την ειρήνη και τη συμφιλιώση ανάμεσα στην Αιθιοπία και τα άλλα κράτη της Βόρειας Αφρικής» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ακαδημίας.

«Η επιτροπή ελπίζει ότι η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης για το 2019 θα ενισχύσει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού της Αιθοπίας για ειρήνη και συμφιλίωση» κατέληξε η εκπρόσωπος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα