Τα μπαράκια πάνε… Μαξίμου

139
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μου φαίνεται πως τσάμπα πήγε όλος ο πανικός με την καραντίνα. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και η κυβέρνηση. Που με αφορμή τα όσα παρατηρήθηκαν Παρασκευή και Σάββατο στα μπαρ και τα… ξενύχτια, συγκαλεί θορυβημένη έκτακτη σύσκεψη για σήμερα στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να λάβει ενδεχομένως μέτρα – όπως τουλάχιστον μου ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Προσωπικά είχα ιδία αντίληψη, του τι συμβαίνει. Βρέθηκα το Σάββατο καλεσμένος σε γνωστό εστιατόριο στον Φάρο Ψυχικού. Αν εξαιρέσει κανείς τις σερβιτόρες που φορούσαν μια υποτυπώδη μάσκα προστασίας, τίποτε δεν θύμιζε ότι βγήκαμε από μια τεράστια περιπέτεια και πως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να αποφύγουμε την επανάληψή της. Δεκάδες άτομα, σε φάση «ένας πάνω στον άλλο», στριμώχνονταν μπροστά στο μπαρ του εστιατορίου, με τους υπευθύνους όχι μόνο να μην κάνουν τίποτε για να το αποτρέψουν όλο αυτό, αλλά να συνεχίζουν να προσθέτουν πελάτες στον ήδη ασφυκτικά γεμάτο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Εντάξει, καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχασαν χρήματα κατά τη φάση της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, αλλά νομίζω ότι αυτός δεν είναι λόγος να επιχειρούν να αναπληρώσουν με αυτόν τον τρόπο τις απώλειες. Διότι αν επιστρέψει η πανδημία, θα πάμε και πάλι σε lockdown και τότε θα χάσουν περισσότερα.

Εξυπακούεται ότι μέχρι που έφυγα, περί τα μεσάνυχτα, δεν εμφανίστηκε κανείς να ελέγξει τι συνέβαινε στο μαγαζί, και μπορεί μετά βεβαιότητας σχεδόν να υποθέσω ότι δεν θα εμφανίστηκε ως το τέλος της νύχτας…

Στα social media επίσης «έπαιξαν» βιντεάκια από άλλα δημοφιλή bar εστιατόρια της Αθήνας, της Ρόδου, της Μυκόνου, του Ψυρή κ.αι. Με δυο λόγια έρχεται ο κορωνοϊός και έρχεται με τα χίλια, γιατί ορισμένοι βιάζονται να κονομήσουν…

Από το Στίγμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr