Μόνο «υπερκομματικός» δεν εμφανίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκαςτις τελευταίες ημέρες. Την εβδομάδα προ των ευρωεκλογών και τέσσερις ημέρες πριν από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία Συντάγματος, ξεκίνησαν έργα στο σημείο από τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα μπροστά στο περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι αυτές οι εργασίες γίνονται κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου. Ομως πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο σχετικό αίτημα. 

Πηγές πλησίον της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων ισχυρίζονται ότι υπάρχει πράγματι πίεση από το υπουργείο Εξωτερικών τους τελευταίους δύο μήνες για να ολοκληρωθούν τα έργα στην πλατεία Συντάγματος, ότι η περίφραξη έγινε την προηγούμενη Πέμπτη-Παρασκευή, ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα τόσο άνω όσο και εντός της πλατείας κι επειδή θα μαζευτεί κόσμος για τις συγκεντρώσεις των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών, έπρεπε τα έργα να γίνουν τώρα ώστε να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εργολάβος είχε ξεκινήσει πριν από ένα μήνα τις πρόδρομες εργασίες, δηλαδή τις μετρήσεις της πλατείας και τις παραγγελίες για ό,τι χρειάζεται αναφορικά με τις επιδιορθώσεις, ωστόσο η παραγγελία καθυστέρησε διότι το υλικό για το στρώσιμο της πλατείας δεν είναι απλό πλακάκι, αλλά μάρμαρο, οπότε ήταν φυσιολογική η καθυστέρηση. 

Ωστόσο, πηγές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι η περίφραξη στο συγκεκριμένο σημείο μπήκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ενώ το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και δύο εβδομάδες, διαψεύδοντας την πλευρά του Δήμου Αθηναίων. 

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα 

Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος χειρισμός από τον Δήμο Αθηναίων εκθέτει ανεπανόρθωτα τη διοίκηση Δούκα, καθώς δεν είναι δυνατόν λίγες ημέρες προ των ευρωεκλογών να γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις μπροστά από το εκλογικό περίπτερο κόμματος και μάλιστα του κυβερνώντος, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νέα διοίκηση είτε δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάποιον να υποστηρίζει κάτι άλλο από εκείνη είτε διακατέχεται από παντελή έλλειψη γνώσεων, δυνατοτήτων και κρίσης. 

Ωστόσο, δεν είναι αυτή η «κομματική πειθαρχία» που προσπαθεί να επιβάλλει ο Χάρης Δούκας κυρίως απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά του ως δήμαρχος Αθηναίων. Στους δρόμους, στις πλατείες και στα καταστήματα της πρωτεύουσας ακούγονται διαρκώς παράπονα για την εκ νέου κακή κατάσταση της Αθήνας από την ημέρα που ανέλαβε ο νέος δήμαρχος. 

Το βασικό άγχος όλων είναι μην επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το πόσο κακός δήμαρχος θα μπορούσε να είναι ο Χάρης Δούκας και πόσο ανέτοιμοι όλοι εκείνοι που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιό του, δηλαδή την ομάδα διοίκησης του δήμου. Ηδη έχουν αρχίσει στα πηγαδάκια της Αθήνας οι συγκρίσεις του Χάρη Δούκα με τον Γιώργο Καμίνη, κάτι που έχει βάλει τον σημερινό δήμαρχο σε πολύ δυσχερή θέση. Και συνεχώς, με νέες κινήσεις, καταφέρνει να επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια. 

Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει τελευταία, αλλά, όσο περνά ο καιρός, ο κόσμος της Αθήνας ολοένα και απογοητεύεται. Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το μεταναστευτικό, οι χώροι πράσινου και η συντήρηση του οδικού δικτύου αποτελούν τα βασικότερα προβλήματα των Αθηναίων, όμως σε όλα αυτά που τους απασχολούν ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν δείχνει θετικά δείγματα γραφής. Κι όλα αυτά καταγράφονται...