Δεν είναι η πρώτη φορά που οι… ιδέες του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας πηγαίνουν… κουβά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα περί δημοψηφίσματος που πρότεινε για να… διαγραφούν τα στελέχη που είχε ο ίδιος παραπέμψει, ήρθε όμως και η πρόταση για τη δημιουργία Πολιτικού Κέντρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι το άκυρο από το Διονύση Τεμπονέρα, κάτι η συνεδρίαση με τα μισά μέλη κάτι το γεγονός ότι ο φόβος φιλά τα έρμα που λένε, και μάζεψε και αυτή την πρόταση που αφορούσε στη δημιουργία ενός νέου οργάνου.

Όπως δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης «η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Πολιτική Γραμματεία θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική» για να προσθέσει ότι: «Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο»

Και κατέληξε: «Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

Ουσιαστικά αναγόρευσε την Πολιτική Γραμματεία, τα μέλη που έχουν απομείνει δηλαδή, Πολιτικό Κέντρο χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει όνομα. Τώρα αναφορικά με τα νέα μοντέλα που θέλει για την παραγωγή πολιτικής αναμένονται νέες παρεμβάσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να μετονομάσει το Εκτελεστικό Γραφείο σε Παραγωγικό Γραφείο και να ολοκληρώσει τις… παρεμβάσεις του.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει απαλλαγμένος από βαρίδια και εσωκομματική αντιπολίτευση και έτοιμος να καταρτίσει προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Δηλώνει και αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Κυριακή κοντή γιορτή, όπως επίσης λέει ο λαός, αν και η εσωκομματική ειρήνη ουδείς γνωρίζει αν έχει επιτευχθεί και αν έχει κλείσει ο κύκλος των αποχωρήσεων. Η άλλη… πλευρά επιμένει πάντως ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.