Η αναφορά με νόημα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τριτολογία του στη  συζήτηση στη Βουλή προστέθηκε στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο  εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππά, βάζοντας παράλληλα στο «κάδρο» και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θα μιλήσω για σκάνδαλα και σκανδαλολογία γιατί πολύ φοβάμαι ότι έστω και μια δική μου αποστροφή θα μονοπωλήσει την δημοσιότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε: «Μην ανησυχείτε θα υπάρχει πολύς χρόνος να ερωτηθείτε και να δώσετε εξηγήσεις για όλα αυτά τα οποία ακούμε. Δεν ξεχνιούνται αυτά εύκολα και εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή θα χρειαστεί κι εσείς να απαντήσετε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες».

Οι αρμοί της εξουσίας

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός και με αφορμή αποστοφή του Αλέξη Τσίπρα για τον Γιώργο Γεραπετρίτη τόνισε «σε αυτή την αίθουσα είμαστε 300 βουλευτές. Ορκιζόμαστε όλοι με τον τρόπο τον οποίο θα επιλέξει ο καθένας μας, πίστη στο ίδιο Σύνταγμα. Και ουδέποτε θα διανοείτο οποιοσδήποτε σε αυτή την αίθουσα να αμφισβητήσει δημοκρατικά εχέγγυα κομμάτων τα οποία είναι εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό».

«Μην συγχέετε, λοιπόν, τα πεπραγμένα με τον πυρήνα του πολιτεύματος. Διότι ακριβώς αυτές οι λογικές είναι που σας οδήγησαν τελικά στις προεκτάσεις αντίληψης της λαϊκής εντολής ως δικαίωμα κατάκτησης της εξουσίας.

Αυτή η παράταξη, της οποίας εγώ έχω την τιμή να ηγούμαι, κύριε Τσίπρα, δεν ενδιαφέρεται να μονοπωλήσει τους αρμούς της εξουσίας. Ενδιαφέρεται να ενισχύει ανά πάσα στιγμή το δημοκρατικό πολίτευμα και θα αναγνωρίζει πάντα στην αντιπολίτευση τη δυνατότητα και το δικαίωμα να βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο δημοκρατικής ευαισθησίας με οποιονδήποτε άλλον» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «αυτό επιβάλλει η σύγχρονη αντίληψη της δημοκρατίας. Είναι αυτό το οποίο δεν κάνατε όσα χρόνια ήσασταν στην κυβέρνηση. Και δυστυχώς βλέπω ότι εξακολουθείτε αυτές τις λογικές, να μετράτε τη δημοκρατικότητα των κομμάτων με βάση το δικό σας ζύγι και με βάση τη δική σας μεζούρα, να τις αναπαράγετε. Δεν κάνει καλό στη δημοκρατία αυτή η άποψη. Εύχομαι κάποια στιγμή σύντομα να το αντιληφθείτε», συμπλήρωσε.