Ο νέος χρόνος βρίσκει τα κόμματα να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, μια κρίσιμη κάλπη ιδιαίτερα για την αντιπολίτευση. Ωστόσο σε εγρήγορση βρίσκεται και η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάζει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα αναβαθμίσει την αντιπροσώπευση της Ελλάδας στην ευρωβουλή.


Ένα από τα σίγουρα πρόσωπα που κατευθύνονται για την ευρωβουλή είναι ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόρδας. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης και πρόκειται να κορυφώσει τις δράσεις του τους επόμενους μήνες. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς είναι ένα από τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα ακόμη πρόσωπο του οποίου η υποψηφιότητα φαίνεται πως έχει κλειδώσει είναι αυτή του Πύρρου Δήμα. Ο γνωστός ολυμπιονίκης, ο οποίος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην βόρεια Ήπειρο και πρόκειται για μια υποψηφιότητα που συμβολίζει τη σημασία που δίνει ο πρωθυπουργός στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.


Το τρίτο πρόσωπο που έχει κλειδώσει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι η πανεπιστημιακός και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η υποψηφιότητα της συμβολίζει μεταξύ άλλων το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταρρυθμιστικό κέντρο. Τέλος μια ακόμη γυναίκα, αυτήν τη φορά από την Θεσσαλονίκη, είναι το τέταρτο πρόσωπο που φαίνεται πως θα έχει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα χρυσή ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου. Η τελευταία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην βόρεια Ελλάδα καθώς εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Θεσσαλονίκη με την παράταξη του Αποστόλου Τζιτζικώστα και σήμερα διατελεί αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.


Τα παραπάνω πρόσωπα φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάρτιο, οπότε και δεν αποκλείονται τυχόν καραμπόλες με άλλες υποψηφιότητες. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συγκροτήσει ένα ευρωψηφοδέλτιο στα πρότυπα του ψηφοδελτίου επικρατείας, δηλαδή όχι με διασημότητες αλλά με πρόσωπα που είναι καταξιωμένα στο χώρο τους, έμπειρα στην πολιτική και μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στην ευρωπαϊκά όργανα.