Σύσκεψη στο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων

19

Σύσκεψη για τα σχολεία και την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19. Τα σενάρια για το πότε θα ξεκινήσουν τελικά τα σχολεία είναι πολλά, καθώς η Υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως οι μαθητές θα προσέλθουν για πρώτη φορά φέτος στις αίθουσες διδασκαλίας στις 7 Σεπτεμβρίου.Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών, αναφορικά  με τη σύσκεψη, έγραψε τα εξής:
“Σημερινή σύσκεψη υπό τον @PrimeministerGR για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς μαζί με τους συναδέλφους, @nkerameus, Γ. Γεραπετρίτη, @sofiazacharaki & Α. Σκέρτσο. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για να εξασφαλίσουμε όσα χρειάζονται τα παιδιά μας”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr