Στο βαρύ κλίμα και τις αντεγκλήσεις που συνόδευσαν τη γνωστοποίηση της απόφασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη διεξαγωγή τριήμερης συζήτησης της ΚΟ του κόμματος στις Σπέτσες, ξεκινώντας από σήμερα το απόγευμα, ήρθε να προστεθεί η οξεία αντιπαράθεση Νίκου Καρανίκα και Έλενας Ακρίτα, με τον μεν πρώτο να αφήνει αιχμές ότι οι βουλευτές δυσφορούν στην εργασία και τη δεύτερη να του απαντά «ασαπέρα αγόρι μου».

Η βουλευτής Επικρατείας προσβλήθηκε από τις βολές του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κάνει λόγο για τυχοδιωκτισμούς στελεχών που «προτρέπουν σε δημοσιότητες και φανφάρες με πρόσχημα την καταστροφή των χωριών και όχι την ανάγκη για συλλογική εργασία». «Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Facebook η έλενα Ακρίτα.

6087991.jpg

Την ίδια ώρα, τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως οι επιθέσεις σε βουλευτές του κόμματος, προκαλούν έντονο προβληματισμό. Οι εξελίξεις δεν σηματοδοτούν σε καμία περίπτωση την ευόδωση της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για φυγή προς τα εμπρός και  ξεπέρασμα της εσωστρέφειας, με έμφαση στον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου από τη μία και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών της ΚΟ από την άλλη, όπως διατείνονται.

Στο  πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αφιχθούν στις Σπέτσες λίγο μετά τις 11 το πρωί, έχοντας στις βαλίτσες τους τα power points των παρουσιάσεων που τους ζήτησε ο πρόεδρος με τις δράσεις και τις προτάσεις επί του τομέα ευθύνης του ο καθένας ξεχωριστά.

6087993.jpg

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην οικία του Στέφανου Κασσελάκη στο νησί, για να ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με δείπνο του οικοδεσπότη προς τους προσκεκλημένους του. Ακολούθως, η εκκίνηση της συνεδρίασης προγραμματίζεται για τις 9.15 το πρωί του Σαββάτου, με μεσημεριανό διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι, για να αρχίσει εκ νέου μετά τις 4 το απόγευμα και να ολοκληρωθεί πριν τις 9 το βράδυ. Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Στις Σπέτσες δεν θα πάνε οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη (για προσωπικούς λόγους), ενώ ο Βαγγέλης Αποστολάκης θα μεταβεί το Σάββατο αφού βρίσκεται στο Νταβός. Επίσης, η Κυριακή Μάλαμα ήρε τις αρχικές επιφυλάξεις της, όπως γνωστοποίησε η ίδια, και τελικά θα πάει στις Σπέτσες.