Με την επανεμφάνιση συνιστωσών και τάσεων να βρίσκεται προ των πυλών, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο των υποψηφίων, ενώ η Πολιτική Γραμματεία ανέθεσε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου στον Στέργιο Καλπάκη, που μέχρι σήμερα είχε τη θέση του αναπληρωτή, ενώ τονίστηκε πως κάθε υποψήφιος θα έχει το δικό του επικοινωνιακό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε ότι οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στις 15 και 16 Ιουλίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και εκεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη μάχη της… διαδοχής που σήμερα δείχνει να αφορά την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις με την προσθήκη νέων προσώπων αλλά και με την… αφαίρεση κάποιου εκ των τεσσάρων.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ο χρόνος διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών που δείχνει να κινείται προς τον Σεπτέμβριο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε η πλειοψηφία τάσσεται προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς φυσικά να λείπουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως πρέπει να εκλεγεί νέος αρχηγός μετά τον Οκτώβριο ώστε να μην ξεκινήσει την καριέρα του με μια... ήττα.

Στην Πολιτική Γραμματεία παρατηρείται επίσης και μια τάση επαναφοράς των… τάσεων και των συνιστωσών μέσα από παρεμβάσεις στελεχών αναφορικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάθεση θέσεων και απόψεων για το πού πρέπει να στρίψει το… καράβι.