Τις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Ομπρέλας για την αποχώρηση της ομάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται με την απουσία της ομάδας Αχτσιόγλου ενώ πληροφορίες θέλουν να απέχει και ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης και τη δευτερολογία του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με το skai.gr, τα στελέχη που διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά με το δημοψήφισμα, όμως παρέμειναν στη συνεδρίαση, επιθυμούν να ενταχθεί στο κείμενο μια διατύπωση αποτροπής του δημοψηφίσματος ή αποσύνδεσής του από τις διαγραφές.

Αυτό θα σημαίνει υποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη θα κρίνει, όμως αν θα έχει την πλειοψηφία. Θα περιλαμβάνει και πολιτική καταδίκη όσων στελεχών βάλουν κατά του κόμματος υπονομεύοντας τη λειτουργία του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στο προ-σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά, αυτό βέβαια θα αλλάξει.

Τροπολογίες-Προσθήκες στην Πολιτική Απόφαση , σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.
Τα μέλη της Π.Γ.
- Γεροβασιλη Όλγα
- Ζαχαριάδη Κώστας
- Θεοχαρόπουλος Θανάσης
- Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
- Ραγκούσης Γιάννης
- Φλαμπουράρης Αλέκος