Εντείνονται οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για το πότε και πώς θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία του κόμματος, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι σε αυτήν του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ενώ, σε μία κίνηση τακτικής, αργά το βράδυ, άλλαξε την ώρα της ομιλίας του και όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του, ζήτησε από το ποεδρείο του Συνεδρίου να μιλήσει σήμερα στις 11:00 το πρωί, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει η εκλογική διαδικασία να γίνει το ταχύτερο δυνατόν και οι κάλπες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να στηθούν μαζί με αυτές για την ανάδειξη νομορχιακών οργανώσεων και των οργανώσεων μελών, ενώ προκρίνει και την ψηφοφορία υβριδικά, δηλαδή όχι με φυσική παρουσία.
Από την πλευρά των στελεχών που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον θα στηθούν κάλπες, δηλώνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί και προβλέπει την εξουσιοδότηση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για να ανάψουν το πράσινο φως για την εκλογή προέδρου.
Στο ρευστό και ηλεκτρισμένο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να υπάρξουν και νέες κινήσεις για τη μετατόπιση της εκλογής προέδρου του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές.