Χωρίς αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στηριχθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Μανιφέστο», μοναδικό σημείο στο οποίο συμφωνούν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι στη στήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής. Από εκεί και μετά, δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης για τις υπόλοιπες περιφέρειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για το αν θα στηριχτεί η υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Για ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, η στήριξη μιας πιθανής υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά δεν έχει αποκλειστεί. 

Η Πολιτική Γραμματεία θα προσπαθήσει να βρει μια -έστω μικρή- βάση εισήγησης για να παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή όπου θα προστεθεί και το ακανθώδες ζήτημα της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές για κάθε μεγάλο δήμο και για τις Περιφέρειες, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Τρίτη.