Το χάος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει και εκτός λεκανοπεδίου Αττικής. Έχει φτάσει μέχρι και το βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου το βράδυ της Τετάρτης, στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νησί, ο συντονιστής της τα τελευταία τέσσερα χρόνια Σταύρος Καραβασίλης ζήτησε να παραιτηθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού site stonisi.gr.

Όπως φαίνεται, αφορμή για αυτήν την εξέλιξη ήταν η πρόταση των μελών, αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος προς τον τομέα αυτοδιοίκησης στην Αθήνα να υπάρξει συνεργασία με την περιφερειακή παράταξη του Κώστα Μουτζούρη, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες η ΝΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία αποδοκίζε τη συμμετοχή του Στρατή Ζαφείρη στην παράταξη του Μουτζούρη.

Η παραίτηση Καραβασίλη συνοδεύθηκε από καταγγελίες του ίδιου για «πολιτικούς αριβισμούς των συγκεκριμένων στελεχών, οι οποίοι στοίχισαν και σε μεγάλο βαθμό την απώλεια της έδρας στη Λέσβο και στην αποσυσπείρωση του κόμματος».

Η εξέλιξη της παραίτησης Καραβασίλη ανοίγει στόματα και στη Λέσβο, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα μαχαίρια και να προετοιμάζονται για τη μεγάλη σφαγή. Από πλευράς τους, στελέχη της ΝΕ που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους έδειχναν τον Καραβασίλη ως το πρόσωπο που έχει την κύρια ευθύνη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και για τη μείωση του ποσοστού του κόμματος στο νησί και μάλιστα κατά 4% σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια.

Μάλιστα δήλωσαν ότι «ο κ. Καραβασίλης έψαχνε εδώ και καιρό αφορμή για ηρωική έξοδο την οποία και τελικά βρήκε με την επιστολή αυτή που σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την θέση του κόμματος για τις Περιφερειακές εκλογές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το κόμμα κεντρικά ίσως και σήμερα».

Με ποιον θέλουν να συνεργαστούν τα μέλη της ΝΕ

Έχει, όμως, μια αξία να θυμηθεί κανείς για ποιον σφάζονται αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος είναι ο Κώστας Μουτζούρης και τι είχε κάνει και τι είχε πει όταν ήταν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου; Ο Κώστας Μουτζούρης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως περιφερειάρχης χρησιμοποιούσε μία έντονα λαϊκιστική ρητορική, ενώ είχε συναγελαστεί και με τον σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς -στην οποία υποτίθεται εναντιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ- (και) στο μεταναστευτικό, ενώ έβλεπε τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού μόνο από μετανάστες, σε ένα κρεσέντο ξενοφοβίας. 

Με μία τέτοια προσωπικότητα, λοιπόν, πρότειναν τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύεται πως έτσι θα πληγεί ο Μητσοτάκης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες παρευρέθηκε στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθώς είναι το πρόσωπο που έχει επιλέξει να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Αιγαίο.

Βέβαια, να επισημανθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την ακροδεξιά μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση, με την ελπίδα ότι έτσι θα ψαρέψει -επικίνδυνα- στα θολά νερά της. Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών πως θέλει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Στόχος δικόας μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε (...)».