Εξώδικο απέστειλε η Ολγα Γεροβασίλη στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, με το οποίο τον καλεί να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του στο «Χ». Ο Μωραΐτης απάντησε ότι στις αναρτήσεις του αναφέρει μόνο αληθινά περιστατικά: «Την ημέρα που η Αθήνα πνιγόταν στη στάχτη από την πρώτη πυρκαγιά στην Ιστορία που έκαψε κομμάτι του αστικού ιστού της, εκείνη χόρευε στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το γεγονός δεν αμφισβητείται, διότι τη σχετική φωτογραφία την ανέβασε η ίδια, την κατέστησε η ίδια δημόσια, έθεσε η ίδια τον εαυτό της στην κρίση όλων μας για το εάν εκείνη τη μέρα ένας πολιτικός έπρεπε να βρίσκεται στο πεδίο ή στο πανηγύρι». Κατόπιν αυτού, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν αποσύρει καμία ανάρτηση και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική, όπως κάθε πολίτης δικαιούται να κρίνει τις πράξεις κάθε δημόσιου προσώπου.

Υποβάθμιση

Μια ανάσα από την τρίτη θέση στο Κοινοβούλιο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τους 47 βουλευτές που εξελέγησαν τον Ιούνιο του 2023, οι 11 αποχώρησαν για τη Νέα Αριστερά και διεγράφη ο Πολάκης. Μόνο 3 βουλευτές χωρίζουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ. Εάν αποχωρήσουν άλλοι 4 (πράγμα σφόδρα πιθανό) στη νέα επικείμενη διάσπαση, τότε το ΠΑΣΟΚ προβιβάζεται σε αξιωματική αντιπολίτευση. Η απώλεια της θέσης θα επιδεινώσει την εικόνα διάλυσης και θα «εξαερώσει» την όποια ελπίδα υπήρχε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας.

Προσχήματα

Οπως δήλωσε ο Νικόλας Φαραντούρης, με το γνωστό λυρικό ύφος του, στο Action24, «δεν ψάχνω κομματικό μισθό, έχω δουλειά. Προτιμώ όμως να μην επαναπαυτώ στα προνόμια του ευρωβουλευτή, αλλά να είμαι παρών στους χιλιάδες ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους όταν διαπιστώνω ότι υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα υπάρχει ένα σπιράλ φθοράς, δυσάρεστο, αλλά απολύτως αναστρέψιμο». Δεν μας εξήγησε ποιος δημιούργησε το «σπιράλ φθοράς» και –κυρίως– δεν μας έλυσε την απορία τι ακριβώς περιμένει για να αμφισβητήσει ευθέως τον Κασσελάκη και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι κατεβαίνει για πρόεδρος.